20 Eylül 2024 Cuma

Sinema oyuncusu Lakshmi, yaşadığı tecavüzü 32 yıl sonra açıklayabildi

Ünlü oyuncu Padma Lakshmi, 16 yaşında yaşadığı tecavüzü 32 yıl sonra açıkladı. Trump'ın Yargıtay Başkanı yaptığı Kavanaugh'un cinsel tacizine uğradığını açıkladığı için hedef tahtasına oturtulan Amerikalı akademisyen Christine Blasey Ford ile dayanışmak amacıyla açıklama yapan Lakshmi, "Fakat cinsel saldırıya ilişkin gerçekleri açıklamamıza limit koyarsak ve kuşaklar boyunca kadınların canını yakan erkeklerin bir şey olmamış gibi yaşamalarına izin veren 'sessizlik kuralını' bozmaksak, hep beraber çok şey kaybederiz" diye yazdı. Amerikalı sinema oyuncu Padma Lakshmi, cinsel tacize uğradığını açıkladığı için hedef tahtasına oturtulan Amerikalı akademisyen Christine Blasey Ford ile dayanışmak 16 yaşında yaşadığı tecavüzü açıkladı.
 
Lakshmi, yaşadıklarına dair New York Times gazetesine "16 yaşında tecavüse uğradım ve sustum" başlıklı bir yazı yazdı.
 
ABD Başkanı Trump, Yargıtay Başkanlığı'na Brett Kavanaugh'u getirdi. Kavanaugh hakkında iki kadın cinsel saldırı suçlamasında bulundu.
 
Trump, cinsel saldırıya uğradığını açıklayan Christine Blasey Ford’a yönelik sosyal medyada itibarsızlaştırma kampanyası başlatmış, "Neden bunca yıl sustu?" diyerek Ford'un yalan söylediğini ima etmeye çalışmıştı.
 
Amerikalı oyuncu Padma Lakshmi, bu olayın ardından yaşadığı tecavüzü açıklamaya karar verdiğini yazdı.
 
Tecavüze uğradığında polise gitmediğini yazan Lakshmi, annesine ve arkadaşlarına söylemediğini, şok yaşadığını belirtti. 
 
Padma Lakshmi, şunları yazdı: "Şimdi geriye dönüp baktığımda, tecavüze uğradığım döneme ilişkin bazı dersler çıkarmıştım. 7 yaşımdayken üvey babamın bir arkadaşı bacaklarımın arasına dokunup, benim elimi de penisinin üzerine koymuştu. Bundan annem ve üvey babama bahsettiğimde, beni bir yıl büyükannem ve büyükbabamla yaşamak üzere Hindistan’a göndermişlerdi. Çıkardığım ders şuydu: Eğer konuşmaya kalkarsan, dışlanır ve uzaklaştırılırsın.”
 
Yaşadığı tecavüsü 32 yıl sonra açıkladığını hatırlatan Lakshmi, "Tecavüze uğramamdan 32 yıl sonra ne olduğunu açıklıyorum. Bu açıklamamdan dolayı herhangi bir kazancım yok. Fakat cinsel saldırıya ilişkin gerçekleri açıklamamıza limit koyarsak ve kuşaklar boyunca kadınların canını yakan erkeklerin bir şey olmamış gibi yaşamalarına izin veren 'sessizlik kuralını' bozmaksak, hep beraber çok şey kaybederiz" diye yazdı.