23 Eylül 2024 Pazartesi

Sınırdışı edilmek istenen İranlı mülteciler serbest bırakıldı

İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesine karşı kadınların Denizli'de yaptığı eyleme katılan 4 İranlı kadın mülteci hakkındaki sınır dışı kararı kaldırıldı, İranlı mülteciler serbest bırakıldı.

İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesi kararı alınan gün Denizli'de kadınların yaptığı eyleme katılan İranlı kadın mültecileri ölüme gönderecek sınır dışı kararı karar geri çekildi.

20 Mart günü Denizli'de yapılan eylemede katıldıkları gerekçesiyle 5 Nisan günü gözaltına alınan Esmaeil Fattahi, Zeinab Sahafi, Leili Faraji ve Mohammad Pourakbari Kermani hakkında "kamu düzenini bozma" iddiası ile sınır dışı kararı verildi.

İranlı 4 kadın mülteci, sınırdışı edilmek için 6 Nisan 2021'de Aydın Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilmiş, kadın mülteciler IŞİD'lilerle aynı koğuşlara konulmuştu.

İranlı kadın mültecilerin serbest bırakılması için yapılan açıklamalar ve gösterilen tepkiler sonuç verdi. Esmaeil Fattahi, Zeinab Sahafi, Leili Faraji ve Mohammad Pourakbari Kermani hakkında sınır dışı kararı kaldırılarak, idari gözetim kararı imza zorunluluğu ile kaldırılarak serbest bırakıldı.