2 Ekim 2024 Çarşamba

Sistematik cinsel istismar failine 20 yıl hapis

İzmir'de 2019 yılında zihinsel, duyma ve konuşma engelli bir çocuğa sistematik cinsel istismar uygulayan Hasan Karakoç, 20 yıl hapis ve 15 bin TL para cezasına çarptırıldı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2019 yılında zihinsel, duyma ve konuşma engelli çocuğa cinsel istismar uygulayan fail Hasan Karakoç'un "nitelikli cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması İzmir 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada sanık Hasan Karakoç ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savcı mütalaa vererek, toplanan delillere işaret etti ve sanık Hasan Karakoç'un "zincirleme cinsel istismar", "çocuğu fuhşa teşvik etme, yaptırma veya yardımcı olma, aracılık etme suçlarından belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması"ndan dolayı cezalandırılmasını talep etti. 

Sanık avukatı ise 2018 yılında sanık hakkında cinsel içerikli fotoğraf gönderdiğine yönelik yapılan suç duyurusuna dair 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada görevsizlik kararı verildiğini ve bu dosya ile birleştirildiğini kaydetti. Davanın Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan suç duyurusu ile açıldığını ancak telefon kayıtlarında bir delile rastlanmadığını iddia eden avukat, devamında sanığın beraatını istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanık Hasan Karakoç hakkında "zincirleme şekilde cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 20 yıl hapis ve 15 bin TL para cezası verilmesine karar verdi. Sanık duruşmanın ardından tutuklanarak hapishaneye gönderildi.