23 Eylül 2024 Pazartesi

Siyonist yerleşimciler Filistinlilerin arabalarını yaktı

Siyonist yerleşimciler, Filistinlilerin arabalarını yaktı, evlerinin duvarlarına ırkçı sloganlar yazdı.

Siyonist yerleşimciler, Filistinlilere ait topraklara el koymak için saldırılarını sürdürüyor.

Filistin'in Kalkiliya'nın doğusundaki Feraata köyünde Filistinlilere ait araçları yaktı ve evlerin duvarlarına ırkçı sloganlar yazdı.

Feraata Köy Meclisi Başkanı Abduminim Şennaa, köy sakinlerinin 20 Aralık'ta erken saatlerde alevlerle uyandıklarını, köy sakinlerinden 31 yaşındaki Sahir Abdurrahim Selim ve 26 yaşındaki Sair Raid Abdurrahim'in araçlarının yandığını söyledi.

Siyonist yerleşimcilerin köye daha önce de saldırdıklarını bildiren Şennaa, köy sakinlerine baskı yapıp evlerini terk etmelerini sağlamak isteyen siyonist yerleşimcilerin evlerin duvarlarına da ırkçı sloganlar yazdıklarını belirtti.

Batı Şeria'daki işgalcilere ait 474 ve Kudüs'te de 29 yerleşke bulunuyor ve söz konusu yerleşkeler Batı Şeria'nın yüzölçümünün yüzde 46'sını teşkil ediyor.

Batı Şeria ve Kudüs'teki 503 yerleşkede yaklaşık 800 bin siyonist yerleşimci yaşıyor. İşgal güçlerinin korumasındaki siyonist yerleşimciler neredeyse her gün Filistinlilere, evlerine ve arazilerine saldırıyor.

Siyonist yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.