22 Eylül 2024 Pazar

SKB: 8 Mart'ta kadın grevine

Sosyalist Kadınlar Birliği, 8 Mart'ta kadınlar için 'kadın grevi' çağrısında bulundu.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), 2021 yılı 8 Mart'ında kadınlar için 'kadın grevi' çağrısında bulundu.

Erkek egemen sistemin, kadınları yok sayan uygulamaları, yasaları, sermayenin kadınlara yönelik sömürü politikaları, kadına yönelik artan şiddet, katliamlar, kadınların bedeni, emeğine yönelik saldırılara karşı mücadelenin büyüdüğüne işaret eden SKB, kadınların bedenlerine yönelik erkeklerin saldırıları karşısında erkek yargının aldığı erkekleri koruyan kararlara dikkat çekti.

Sosyalist Kadınlar Birliği, 8 Mart dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bizler, yitirdiğimiz her bir kadının, LGBTİQ+ların gücü ve sesini de yanımıza alarak, tüm bu haksızlıklar, hukuksuzluklar karşısında daha da çoğaldık. Kadın özgürlük mücadelesini ve enternasyonal kadın dayanışmasını daha da büyüttük. Şimdi öfkemizle sokakları dolduruyor, haykırıyoruz! Bizler kadın adaletiyiz. Şiddete, istismara, cinsiyetçiliğe karşı kendimizi savunuyoruz; susmuyoruz!

Varettiğimiz özsavunma hakkımız ve kızıl sopalarımız ile meydanlardayız. Bizler, kürtaj yasaklarına karşı dünyayı titreten Polonyalı kadınlar, Şili'de 'suç bende değil; her neredeysem, ne giydiysem, suç bende değil. Tecavüzcü sensin!' diye haklılığımızı haykıranlarız! Bizler, Arjantin'de erkek adalet saraylarını yakan, Rojava'da tecavüzcü DAİŞ çetelerine karşı gökkuşağını dalgalandıran İvanalarız! Bizler dünyanın dört bir yanından canımızla, kanımızla tüm dünya kadınları için, erkek egemen tekçi zihniyetlere karşı dişe diş çarpışıyoruz."

SKB'nin, kadın cinayetlerine karşı, erkek adalet değil gerçek adalet demek için, erkek-devlet şiddetine dur demek için 8 Mart'ta sokaklarda olacağı kaydedilen açıklamada, "Tüm kadınları ve LGBTİQ+ bireyleri, isyan ve öfkemizi kuşanarak greve çağırıyoruz. 8 Mart'ı kadın grevi ile karşılıyoruz" denildi.