10 Ekim 2024 Perşembe

SKB: Emine Şenyaşar için adalet, herkes için adalet

Urfa Adliyesi önünde "adalet" nöbeti tutan Emine Şenyaşar'a destek açıklaması yapan Sosyalist Kadınlar Birliği, "Emine Şenyaşar için adalet, herkes için adalet" dedi.

AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının 14 Haziran 2018 tarihinde işyerlerine yönelik başlayıp, yaralıların kaldırıldığı hastanede devam eden saldırılarında baba Hacı Esvet ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar'ın yaşamını yitirdi. Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), "adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde nöbet eylemini sürdüren Emine Şenyaşar'a dayanışma açıklaması yaptı.

Açıklamada "Faşist AKP iktidarından güç alan AKP milletvekili, korumaları ve yakınları Şenyaşar ailesinin iş yerinde ve hastanede herkesin gözünün önünde bir aileyi hunharca yok ettiler. O gün bu kadar aleni ve pervasız bir katliam karşısında başta Kürt halkı olmak üzere biz kadınlarda büyük bir öfke içindeydik" denildi.

2 Nisan'da görülen karar kuruşmasında Enver Yıldız'a 18 yıl, Emine Şenyaşar'ın oğlu Fadıl Şenyaşar'a ise 37 yıl hapis cezası verildi. Verilen adaletsiz kararın AKP-MHP iktidarının katliamı sahiplendiğinin göstergesi olduğu ifade edilen açıklamada, "Emine Şenyaşar bir kadın olarak bu hukuksuzluğa isyan ederek, eşinin, çocuklarının kanını yerde bırakmayarak zalimlerden hesap sormak için adalet mücadelesine koyuldu" diye kaydedildi.

"Adalet" nöbetinde Emine Şenyaşar'ın birçok kez gözaltına alındığını belirtilen açıklamada, "Erdoğan'ın bir annenin çocukları ve eşi için sürdürdüğü adalet nöbetine tahammülü yok. Taybet ananın cenazesinin bir hafta sokakta kalmasına sebep olan, İstanbul Sözleşmesini iptal eden bu iktidarın gerçek yüzünü görmeye devam ediyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Faşist devletinin susturma, korkutma ve itaat ettirme çabasının boş olduğunu her defasında kadınlar yaptıkları eylem ve başkaldırılarla ispat ediyorlar.

Emine Şenyaşar'da bu katliam saldırısına karşı susmayacağını, korkmadığını, hesap soracağını gösterdi. Cumartesi Anneleri gibi tüm baskılara, şiddete rağmen o da Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetini sürdürüyor.

"Biz Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği olarak Emine Şenyaşar ile dayanışma içinde olduğumuzu belirterek Avrupa'da bulunan kadın örgütlerinin, ilerici, mücadeleci tüm kurumları Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar ile dayanışmaya çağırıyoruz. 'Emine Şenyaşar için adalet, herkes için adalet' diyerek Emine Şenyaşar yalnız değildir diyoruz."