23 Eylül 2024 Pazartesi

Somali cumhurbaşkanının oğlunun neden koruduğu ortaya çıktı

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi ve üst düzey askeri yetkililer, oğlu, motokurye Yunus Emre Göçer'in katili olan Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü. Görüşmede mevcut askeri işbirliğinin güçlendirilmesi üzerine konuşulduğu ortaya çıktı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mohamud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, 30 Kasım günü İstanbul'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde aracıyla motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden oldu. Göçer ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldıktan 6 gün sonra yaşamını yitirdi.

Somali cumhurbaşkanının oğlu Göçer'e arkadan çarpmasına rağmen, polis Göçer'i kusurlu göstererek katili korudu. Göçer'in ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlu hakkında tutuklama ve tedbir kararları uygulanmayarak kaçması sağlandı. 2 Aralık günü Türkiye'den ayrıldı.

Kazanın ardından Somali cumhurbaşkanının oğlunun neden korunduğu ortaya çıktı.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun Türkiye'den kaçmasından 5 gün sonra, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği'nden bir heyet, Somali Cumhurbaşkanını makamında ziyaret etti. Görüşmede, askeri işbirliğinin konuşulduğu öğrenildi.

Birgün'ün haberine göre, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi İbrahim Mete Yağlı ve üst düzey askeri yetkililerle yapılan görüşme, Somali Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinden paylaşıldı.

Somali Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kardeş ülkemiz Türkiye'den askeri uzmanlar ve üst düzey subayları kabul eden Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Şeyh Mohamud, Somali Ulusal Ordusu'nun yeniden inşası ve Eş-Şebab teröristleriyle mücadeledeki rollerinden dolayı kendilerine teşekkür etti" denildi.

Toplantıda, "İki ülke arasındaki askeri işbirliğinin güçlendirilmesi, Türk kardeşlerin kurtuluş operasyonundaki desteğinin önemi ve Somali'ye yönelik eğitim planının ele alındığı" bilgisi paylaşıldı.