24 Eylül 2024 Salı

Sosyalist avukatlar Uçar ve Gümüştaş serbest bırakıldı

Savcılık ifadeleri tamamlanan ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş ve EHB avukatlarından Sezin Uçar, tutuklamaya sevk edildi. Avukatlar ifade işlemi sonrası serbest bırakıldı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu'na (EHB) haziran ayında düzenlenen operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan ve gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş ve Avukat Sezin Uçar serbest bırakıldı.

İtirafçı Onur Demir'in yalan beyanları doğrultusunda gerçekleşen operasyon kapsamında Gümüştaş ve Uçar hakkında yakalama kararı çıkarılmış, sosyalist avukatlar ifade vermek için gittikleri İstanbul Adliyesinde gözaltına alınmıştı. Savcının ifade dahi almadan gözaltı kararı verdiği sosyalist avukatlar, Jandarma İl Komutanlığında iki gözaltında tutuldu.

Sabah saatlerinde savcılık ifadeleri için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirilen sosyalist avukatlar Gümüştaş ve Uçar için Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi çok sayıda avukatın yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili Cengiz Çiçek adliyeye geldi.

Sosyalist avukatlar Uçar ve Gümüştaş'tan gözaltında işkenceyle saç örneği alındı. EHB, işkence sonucu yaralanan Uçar'ın görüntülerini paylaştı.

Savcılık ifadesi alınan Uçar ve Gümüştaş, tutuklama talebiyel 5. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme sosyalist avukatlar hakkında adli kontrolü kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.