21 Eylül 2024 Cumartesi

Sosyalist kadınlar: 1 Mayıs'ta isyandayız

Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde açıklama yapan SKM, sağlık emekçilerine yönelik şiddete tepki gösterdi. Kadınların erkek şiddetine, açlık ve yoksulluğa boyun eğmeyeceğini vurgulayan SKM, iktidarın politikalarını teşhir etti.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 1 Mayıs çalışmaları kapsamında Kadıköy'de bulunan Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde açıklama yaptı.

"Korona'da şiddet ve sömürü artıyor. Hayatlarımız eve sığmıyor 1 Mayıs'ta isyana" pankartını açıldığı eylemde basın metnini SKM Sözcüsü Deniz Aktaş okudu. Erkek şiddetine, salgın ve yoksulluğa alışmayacaklarını belirten Aktaş, "AKP, salgın karşısında halk sağlığı için önlem almadığı gibi sağlık çalışanlarını da salgın karşısında korunmasız bırakıyor. Yetersiz koruyucu ekipmanlar, yetersiz testler ve saklanan hasta bilgileri ile sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını zorlaştırdığı gibi bilgi kirliliği yaratıp panik yaşanmasına neden oluyor. AKP, sağlık çalışanlarını doktor ve hemşirelerden ibaret göstermeye çalışıyor. Sağlık sektöründe çalışan temizlik işçileri, hasta bakıcılar, sekreterler, laboratuvar teknikerleri, yemekhane personelleri bu süreçte hemşire ve doktorlar için alınan yetersiz önlemlerden bile faydalanamıyor" dedi.

"1 Mayıs'a giderken bir kez daha yineliyoruz" diyen Aktaş, şöyle devam etti: "Sağlık çalışanlarının koruyucu ekipmanları sağlansın, yaygın test uygulansın, sağlık çalışanlarının çocuklarının bakımı için devlet sorumluluk alsın, virüsün evlere yayılmasını önlemek için sağlık çalışanlarının barınma sorunu çözülsün! Ayrıca, KHK ile işten atılan ve atama bekleyen sağlık emekçileri hemen ve hiçbir şart gözetmeden görevlerine başlatılsın."