24 Eylül 2024 Salı

Sosyalist Müslüm Koyun'un duruşmasına çağrı

Yeşil Sol Parti Eskişehir İl Örgütü tutsak milletvekili adayı Müslüm Koyun için açıklama yaparak, herkesi 14 Eylül'de görülecek duruşmaya çağırdı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eskişehir İl Örgütü 3 Mayıs'tan beri tutuklu bulunan Yeşil Sol Parti Eskişehir milletvekili adayı Müslüm Koyun hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan İl Eş Sözcüsü Ziya Yavuzeş, "Eski bir devrimci olarak birçok gözaltı, tutuklama, yargılama yaşadım, gördüm. Ancak genç, yurtsever devrimci, Müslüm Koyun ve arkadaşlarının Eskişehir Adliyesinde tutuklandıkları günkü manzara kadar tuhafını hiç görmedim. Onlarca kalkanlı, gaz maskeli, çelik yelekli polis tarafından kuşatılmış bir adliye gördük" ifadelerini kullandı.

Müslüm Koyun'un tutsaklığının Yeşil Sol Parti'yi itibarsızlaştırmak ve karalamak için kullanıldığını söyleyen Yavuzeş, "Müslim Koyun, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti'nin milletvekili adayıdır. Anlaşılıyor ki bu manzara sırf partimizi, devrimcileri kriminalize etmek için yapılan bir algı operasyonundan ibarettir. Daha sonra iddianamede de görüyoruz ki sıralanan şeyler Gezi'yi savunmak, uyuşturucuya karşı çıkmak, Sivas Katliamı'nı, Maraş Katliamı'nı protesto etmek gibi birçok faaliyet. Bu faaliyetleri sıraladıktan sonra beklersiniz ki heyet, savcı; 'aferin gençler, bravo gençler, faaliyetlerinize devam edin' demesi beklenir. Ancak tabii ki durum böyle değil. Tam tersidir. Biz bunu teşhir etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yavuzeş, Eskişehirlileri de davayı takip etmeye çağırırken, "Duruşma günü 14 Eylül sabah 9'da Eskişehir Adliyesi'nde olacak. Bütün basın mensuplarını, halkımızı bu duruşmayı izlemeye davet ediyoruz" dedi.