10 Ekim 2024 Perşembe

Sözleşmenin feshinden bu yana katledilen 50 kadının hikayesi Beşiktaş'ta yankılandı

Beşiktaş'ta buluşan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesinden bu yana katledilen 50 kadını temsilen taşıdıkları dövizlerle, "Erkek adalet değil gerçek adalet" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir gece yarısı verdiği İstanbul Sözleşmesi fesih kararını tanımayan kadınlar İstanbul Beşiktaş'ta eylem yaptı. 

İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Gurubu'nun çağrısıyla Beşiktaş'ta bir araya gelen kadınlar, "Yaşasın kadın dayanışması" sloganını haykırdı, sözleşmenin kaldırılmasından bu yana erkekler tarafından katledilen 50 kadını temsilen 1'den 50'ye kadar sayıların yer aldığı dövizler taşıdı. Kadınlar, "Erkek adalet değil gerçek adalet" dedi.

Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda yapılan eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Züleyha Gülüm de katıldı. Üzerinde "İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz" yazan dev pankart açan kadınlar, "Yasalar sokakta yazılır", "İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz" dövizleri taşıdı.

Eylemde kadınlar sırayla katledilen şiddete, tacize ve tecavüze uğrayan 50 kadının hikayesini okurken, medyanın kadın katliamlarında kullandığı haber dilini de teşhir etti. Kadınlar 'isimler değişiyor hikayeler aynı' demeyi kabul ediyor muyuz? Hayır kabul etmiyoruz. Bizler hikayeleri de değiştireceğiz" diye seslendi.

Eylemde sık sık, "Erkek devlet yıkacağız elbet", "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Dünyayı yerinden oynatacağız" sloganları atıldı.

Erkek-devlet şiddetine direnen, yaşamı birlikte örgütleyen kadınlardan korktuklarını belirten kadınlar, 1 Temmuz'a kadar sokaklarda olmaya devam edeceklerini duyurdu.

ÖZSAVUNMA HAKTIR
Erkek egemenliğe, şiddete, homofobiye, tecavüze karşı ses çıkaran kadınlar, kaybedilen ve katledilen kadınları hatırlattı. Gülistan Doku kaybedileli 454 gün olduğunu hatırlatan kadınlar, tecavüz faili Musa Orhan'ın tutuklanmadığına dikkat çekti. Eylemde yaşamını savunmak zorunda kalan, özsavunmasını uygulayan Nevin Yıldırım, Yasemin Çakal, Aylin Işık, Çilem Doğan, Name Öztürk, Hülya Halaçkay, Melek İpek'in yargılanamayacağı mesajını verdi.

'1 TEMMUZ'A KADAR SOKAKLARI TERK ETMEYECEĞİZ'
İktidarın erkek-devlet şiddetine direnen, yaşamı birlikte örgütleyen kadınlardan korktuğunu belirten kadınlar, 1 Temmuz'a kadar sokaklarda olmaya devam edeceklerini duyurdu.