24 Eylül 2024 Salı

Süleymaniye'de havaalanına SİHA saldırısı

Süleymaniye'de Erbet Tarım Havaalanı'na gerçekleştirilen SİHA saldırısında 3 peşmerge hayatını kaybetti, bir peşmerge yaralandı.

Süleymaniye'de bulunan Erbet Tarım Havaalanı'na SİHA saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu gerçekleşen patlamada 3 peşmerge yaşamını yitirirken, bir peşmerge de yaralandı. 

Başûrê Kürdistan Anti-Terör İdaresi'nin (CTG), saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün Silêmanî'ye bağlı Erbet Tarım Havaalanı işgalciler ve Kürdistan Bölgesi'nin güvenliğini bozmak isteyen güçler tarafından drone ile bombalandı. Saldırıda maalesef 3 kahraman arkadaşımız şehit olurken, bir pêşmerge de yaralandı" denildi.

Konuya ilişkin kapsamlı bir soruşturmanın başlatıldığı açıklamada, "Bu saldırıya ortak olanlar cezasız kalmayacaktır. Şehitlerimizin intikamını almak bizim görevimizdir" ifadeleri kullanıldı.

TALABANİ: SINIR İHLALİ VE AÇIKÇA BİR SUÇ
Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Başkanı Bafil Talabani de saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Açıklamada saldırının Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın sınırlarının ihlali ve açıkça bir suç olduğunu belirten Talabani, "Bu saldırı Kürdistan Bölgesi ve özellikle de Silêmaniyê sınırında barış ve istikrarın bozulmasına yönelik planların bir parçasıdır" dedi.

Saldırıyı kınayan Talabani, "Tekrarlanan ihmaller karşısında var olan tehditler ve güvenlik zafiyetlerine karşı birlikte mücadele etmek ve Kürdistan'ı düşmanlara karşı savunmak Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm siyasi partilerin görevidir" ifadelerini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybeden peşmergeler için başsağlığı ve yaralanan peşmergeler için de acil şifalar dileyen Talabani, "Irak Hükümetini Irak ve Kürdistan toprakları ve hava sahasının korunmasına ilişkin hukuki ve ulusal görevini yerine getirmeye ve bu saldırı ve ihlallere hiçbir şekilde izin vermemeye çağırıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda terörle mücadelede en ön saflarda yer alan ve büyük bedeller ödeyen biz Kürtler, bu tür terör saldırılarına maruz kalmamalıyız" ifadelerini kullandı.