24 Eylül 2024 Salı

Süveyda'da protesto gösterileri yapanlara Esed rejim güçleri ateş açtı

Suriye'nin Süveyda bölgesindeki halk iki haftayı aşkın bir süredir Esed rejiminin ekonomik-siyasi politikalarını protesto için eylemler gerçekleştiriyor. Rejim güçleri demokratik talepleri için sokağa çıkan Süveyda halkına ateş açtı. 3 kişi yaralandı.

Süveyda 24 internet sitesine göre, Baas Partisi binasında konuşlanan Şem rejim askeri güçleri Süveyda'da protesto eylemleri yapan halka ateş açtı.  Açılan ateş sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralananlar tedavi altına alındı.

Hesekê'deki Suriye Demokratik Kadın Meclisi (MSD) Ofisi binası önünde yaptığı açıklama ile Süveyda halkına desteğini duyurdu.

Açıklama Ermeni Meclisi Kadın Komitesi Eş Başkanı Losnak Kaforiyan tarafından okundu. Losnak Kaforiyan yaptığı açıklamada, Suriye'deki siyasi ve ekonomik krize dikkat çekti. Rojava devriminin dünya halklarına olduğu gibi Süveyda kadınlarına da yol gösterici olduğuna dikkat çekti.

Süveyda kadınlarının yanında olduklarını dile getiren Losnak "Direnişçi Süveyda kadınlarına destek veriyoruz. Bu devrim zafere ulaşması için hepimiz tek el ve tek ses olacağız" dedi.

Açıklamada, "Süveyda halkına özgürlük", "Jin, Jiyan, Azadî" yazılı pankartlar taşındı.