23 Eylül 2024 Pazartesi

Taciz faili Umut Karagöz'e 15 yıl hapis cezası

Kadına yönelik cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanan CHP Maltepe eski ilçe yöneticisi Karagöz hakkında karar verildi. Mahkeme, Karagöz'ü 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

İstanbul'un Maltepe ilçesinde bir kafede kadına cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanan CHP Maltepe eski İlçe Yöneticisi Umut Karagöz hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü. "Nitelikli cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından Anadolu 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık, tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

24 YILA KADAR HAPİSLE CEZALANDIRILMASI İSTENMİŞTİ
Kafede çalışan Z.Y. isimli kadın, kafede oturdukları sırada Umut Karagöz adlı kişinin kendisini taciz ettiğini belirtti ve Anadolu Cumhuriyet Savcılığına başvurdu. Gözaltına alınan Karagöz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, "nitelikli cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "tehdit" suçlarından 15 yıl 6 aydan, 24 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

12 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ
Davayı karara bağlayan heyet, sanık hakkında "tehdit" ve "cinsel saldırı" suçlarından ayrı ayrı dava açılsa da sanığın eyleminin "nitelikli cinsel saldırı" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle 12 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

İNDİRİM UYGULANMADI
Mahkeme heyeti, sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 3 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın yargılama sırasındaki davranışlarını dikkate alan heyet, olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle her iki suçtan verilen cezalarda indirim uygulamadı.

Toplamda 15 yıl hapse çarptırılan failin tutukluluk halinin devamına karar verildi.