23 Eylül 2024 Pazartesi

Tacizci öğretim görevlisine 'iyi hal' indirimi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğrenci G.E.Y.'ye sözlü tacizde bulunan öğretim görevlisi S.Ç.'ye mahkeme, "iyi hal" indirimi uygulayarak para cezası verdi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim görevlisi olan S.Ç. öğrenci G.E.Y.'yi odasına çağırarak "Ben sınıfa ilk girdiğim günden beri seni fark ettim, bakışların çok güzel, bana çok güzel bakıyorsun" dedi, G.E.Y ise "Size bakmıyorum ders dinliyorum" diye yanıt verdi. Bunun üzerine öğretim görevlisi S.Ç. genç kadını sözlü tacize maruz bıraktı. Bunun üzerine G.E.Y. rahatsız olduğunu belirterek odadan çıkmak istediğini söylediğinde ise S.Ç. sözlü tacizini sürdürdü.
 
Sendika.org'un haberine göre tacizin ardından G.E.Y. bölümdeki başka hocalarına durumu anlatmasının ardından failden şikayetçi olmuştu.
 
TACİZİ 'DİKKAT KAYBETTİRİYOR' DİYE MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞTI
 
Fail kendisini "derste dikkat kaybı yaratıyor" diyerek savundu. Mahkeme heyeti, "iyi hal" indirimiyle birlikte fail S.Ç.'nin "ısrarlı tutumunu sürdürmesi"nden dolayı ceza alt sınırından uzaklaşarak 2 bin 240 TL adli para cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Sendika.Org'a konuşan, G.E.Y.'nin avukatı Barış Aydın şunları söyledi:
"Mahmeme yürüttüğü yargılama aşamasında şikayetçi müvekkilin beyanına itibar ederek sanığı cezalandırdı. Benzer pek çok vakanın aksine sanığın eyleminin cezalandırılması olumlu. Keza mahkeme sanığın ısrarını alt sınırdan uzaklaşma gerekçesi olarak değerlendirdi ki bu husus cinsel içerikli suçlar bakımından önemlidir. Ancak alışılageldik şekilde sanık lehine 'iyi hal' indirimi de uygulandı. Bizce bu maddenin uygulanmaması gerekirdi."