23 Eylül 2024 Pazartesi

Tacizi protesto eden liselilere takdir ve teşekkür belgesi verilmedi

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde tacizi protesto ettikleri için disiplin cezasına çarptırılan öğrencilere takdir teşekkür belgesi verilmedi.
İstanbul'da okullarında yaşanan taciz olayını protesto eden ve sonrasında disiplin cezasına çarptırılan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine, notları yeterli olmasına rağmen takdir veya teşekkür belgesi verilmedi.
 
Eyleme katılan öğrencilerden biri, olayı sosyal medya üzerinden teşhir etti:
 
 
 
NE OLMUŞTU?
 
Geçtiğimiz sene Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nden (KMAL) mezun olan ve bu sene üniversiteye başlayan Eylül isimli kadın öğrenci lisedeki coğrafya öğretmenin tacizlerini okul idaresine şikayet etmiş, devamında yürütülen soruşturmadan sonuç alamayınca olayı mahkemeye taşımış ve yaşadıklarını bianet'e anlatmıştı.Haberin ardından KMAL öğrencileri açıklama yayımlayarak “Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur. Okulun öğrencileri olarak buna sessiz kalmamız asla ama asla mümkün değildir” demiş ve Twitter'de #TacizVarSesÇıkar hashtagilye kampanya başlatmıştı.
 
Öğrenciler 23 Ekim'de ise tacizci öğretmenin istifa etmesi talebiyle dersleri boykot etmiş, söz konusu öğretmen ise öğrencilerin boykotu sırasında kendisini öğretmenler odasına kilitlemişti. Bunun üzerine taciz olayını protesto eden öğrencilerden 15'i 5'er gün uzaklaştırma cezası almıştı.