24 Eylül 2024 Salı

Temelli: Biz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'lilere "terörist" şeklindeki hakaretine "Biz senin kardeşlerin değiliz. Biz bu ülkenin özgür yurttaşlarıyız. Eşit vatandaşlarıyız" diyerek cevap verdi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Bismil ve Silvan ilçelerinde mitinge katıldı. 
 
Konvoyla ilçeye gelen HDP heyeti, ilçe girişinde davul zurna eşliğinde karşılandı. Yağmur ve doluya rağmen Newroz alanında bir araya gelen binlerce kişi halaya durdu. 
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, konuşmasına 140 gündür açlık grevinde direnen Leyla Güven'i ve diğer direnişçileri selamlayarak başladı.  Temelli, "Çünkü tecrit adaletsizliktir, hukuksuzluktur. Bu son bulsun diye direniş her gün büyüyor. Biz de buradan onların seslerine ses, mücadelelerine güç katıyoruz" dedi. 
 
'KENDİ YASALARINI YOK SAYIYORLAR'
 
İmralı tecridi devam ettiği sürece adalet, huzur ve barışın gelmeyeceğini kaydeden Temelli, "Mutlak tecridin başladığı günden bugüne her gün adaletsizlik, hukuksuzluk büyüdü ve her yeri kapladı. Sayın Öcalan avukatları ve ailesiyle düzenli olarak görüşsün. Bu talep meşrudur, haklıdır. Buna kulaklarını tıkayanlar, bunun gereğini yapmayanlar, yasaları yok sayanlar suç işliyorlar" diye belirtti.
 
Adalet Bakanı'na seslenen Temelli, "Yasaların gereğini yapın. Her kim ki bu iktidara karşı, faşizme karşı mücadele ediyor o yaşamı savunuyordur. Bu ölüm ve şiddet anlayışına karşı yaşamdan yana mücadelemizi vereceğiz. Ölmeyeceğiz, yaşayacağız, direneceğiz, biz kazanacağız"  dedi.
 
Türkiye'nin çok zor koşullardan geçtiğini ifade eden Temelli, "Bu iktidar ülkeyi adeta bir uçuruma sürükledi. Bu ülke bundan 5-6 yıl önce umuda uyanırken, barış umudunu büyütürken, bunlar çöktürme planı hazırladılar. Mutlak tecrit başladı, Dolmabahçe Mutabakatı'nı yok saydılar, masayı devirdiler, çöktürme planı hazırladılar, ülke çöktü" diye konuştu. 
 
'BİZ BU ÜLKENİN EŞİT VATANDAŞLARIYIZ'
 
Temelli, "Biz kazandığımız için onlar bu haldeler, biz kazandığımız için acze düştüler. Biz kazandığımız için korkuyorlar, saldırıyorlar, akla hayale gelmeyecek sözler sarf ediyorlar. Diyorlar ki bunların oyu haramdır. Bizim oyumuz anamızın ak sütü gibi helaldir. Ama bu helal oylardan bir tanesi bile artık size gitmeyecek. O helal oylar nereye gideceğini biliyor. O helal oylar HDP'ye, HDP'nin ağacına gider. Binlerce yıllık tarihe kök salmış bu halkların iradesi, oyunu nereye vereceğini çok iyi bilir" diye kaydetti. 
 
"Biz senin kardeşlerin değiliz. Biz bu ülkenin özgür yurttaşlarıyız. Eşit vatandaşlarıyız" diyen Temelli, "Açlık grevinde olan arkadaşlarımız için, sürgünde olan arkadaşlarımız için, cezaevinde olan yoldaşlarımız için, yitirdiklerimiz için oyumuzla direneceğiz. Bu seçimlerden biz çıkacağız. HDP çıkacak, demokrasi çıkacak, barış çıkacak" diye ifade etti.