25 Eylül 2024 Çarşamba

Terra Incognita'dan uluslararası dayanışma çağrısı

Yunanistan'da 2004 yılından bu yana özgürleştirilmiş bir mekana dönüştürülen Terra Incognita adlı işgal evi polislerce boşaltıldı. Terra Incognita'da faaliyet yürüten devrimci anarşistler özgürleştirilmiş her yer için Ekim ayını dayanışma ayına çevirme çağrısı yaptı. 

Yunanistan'da bir grup anarşist tarafından işgal edilerek özgür bir mekana dönüştürülen Terra Incognita işgal evi, 17 Ağustos'ta polis tarafından boşaltıldı. Terra Incognita aktivistleri, bir bildiri yayınlayarak uluslararası dayanışma çağrısı yaptı. 

ÖZGÜRLEŞTİRİLMİŞ MEKAN
Küçük bir grup anarşist tarafından 2004 yılında işgal edilen ve 'Bilinmeyen Yer' anlamına gelen Terra Incognita adının verildiği işgalevi, zaman içinde büyümüş, kendi özyönetim sistemini kuran anarşist grubu da tanımlayan bir oluşuma dönüştü. RiseUp4Rojava bileşenlerinden olan Terra Incognita, mültecilerle dayanışmada önde gelen hareketlerden. Selanik'in etkili ve aktif muhalet yapan devrimci anarşist grup olan olan Terra Incognita, Yunanistan devletinin saldırı tehdidine karşı uluslararası dayanışma çağrısı yayınladı. 

Kendileri hakkında bilgilerin yer aldığı açıklamada, "Karşılıklı yardımlaşma zeminlerinde bilinen ve bilinmeyen özgürlük mücadelelerinin buluştuğunu ve buluşmaya devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, yoldaşlık ilişkisine dayalı ilişkilerle anarşist fikirlerin yayılmasının mücadele alanlarından biri olduğu belirtilen Terra Incognita'nın 'yasallık' desteklerince 'işgal' olarak anlaşılabileceği belirtildi. Bunun aldatıcı olduğu söylenen açıklamada, devletin cezaevlerinde, sokaklarda kötü muamelelerde bulunduğu, işkence yaptığı kaydedildi. Göçmen ve mültecileri kara ve deniz sınırlarında öldürdüğü vurgulanan açıklamada, şimdi Terra Incognita'nın tehdit edildiği kaydedildi. 

'İŞGALEVLERİ ÖLÜ DUVAR DEĞİL'
Ekim ayını Terra Incognita ile dayanışma ayı olarak ilan edilen açıklamada, "Mücadele eden her devrimci gücü bizimle eylem ve sözlerini birleştirmeye çağırıyoruz, bu yılın Ekim ayını baskı nedeniyle tehdit altında olan, sadece Terra incognita için değil işgalevine çevrilen her yer için dayanışma ve eylem ayına çevirmeye çağırıyoruz. Bu işgalevleri ölü duvarlar değil diye bağıralım hep birlikte. Onlar dünün bugünün yaşayan anları ve sonsuza kadar öyle olacak. Geri çekilme yok boyun eğmek yok, saldırı saldırı" ifadelerine yer verildi.