23 Eylül 2024 Pazartesi

TEV-DEM'den Efrîn direnişini sahiplenme çağrısı

TEV-DEM Yürütme Kurulu, Efrîn'e dönük soykırım saldırılarının birinci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Efrin direnişini sahiplenme çağrısı yaptı.
Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Türkiye'nin Efrîn'e yenvlek gerçekleştirdiği saldırılarının birinci yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Suriye genelindeki savaş durumuna rağmen Efrîn, güvenliğiyle Halep ve Suriye'nin diğer bölgelerinden gelen on binlerce göçmenin sığındığı bir kentti. Tüm renkleri içinde barındıran, kent halklarının tümünün yer aldığı bir yönetime sahipti. Efrîn, demokratik Suriye'nin ve demokratik çözüm projelerinin küçük bir numunesiydi. Bölgenin güvenli ortamı, Suriye'nin diğer bölgelerindeki göçmenler için bir sığınma alanıydı. Teröristin bulunmadığı ve demokratik bir yaşam sürdürülen, güven ve huzur arayanların meskeni Efrîn, işgalci Türk devletinin tehditlerine maruz kaldı" denildi.
 
Türkiye'nin 20 Ocak 2018 günü Efrîn'e yönelik saldırılarına başladığı kaydedilen açıklamada, "Bu saldırıların amacı bölgenin güven ve huzur ortamını bozmak, demokratik yaşamı ortadan kaldırmaktı. İleri teknikle yapılan saldırılara karşı direnişçi Efrîn halkı ve savaşçıları direndi, katliam makinelerine karşı efsanevi bir mücadele yürüttü" diye belirtildi.
 
Efrin'in işgal edilmesinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan TEV-DEM Yürütme Kurulu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"İşgalci Türk devletinin bölgeyi yıktığını tüm dünyaya vurguluyoruz. Bölgede soykırım politikalarıyla insanlık değerleri ve uluslararası sözleşmeler ayaklar altına alınmaktadır. Uluslararası tüm yetkili kuruluşlara, işgalci Türk devletinin tehditlerine ve Efrîn'deki uygulamalarına karşı durma, Efrîn'in işgalcilerden kurtuluşu ve kadim halkının topraklarına geri dönebilmesi için halkımızın iradesine destek olma çağrısında bulunuyoruz.
 
"Tüm halkımıza, direnmeleri ve tüm zorluklara rağmen direniş efsanesi yazılan Çağın Direnişi'nin ikinci aşamasına destek çağrısı yapıyoruz. Ayrıca, Kürdistanlı tüm çevrelere, halkımızın meşru haklarını teminat altına almak için Efrîn'in kurtuluş meselesini başlıca meselesi yapmaya davet ediyoruz.
 
"Bununla birlikte Efrîn'in kurtuluşundan başka bir yolun önümüzde olmadığını vurguluyor, tüm çalışmalarımızı ve imkanımızı Efrîn'in kurtuluşunun hizmetine koyacağımızı belirtiyoruz. Güvenle yaşadığımız bölgelerde halkımızın kazanımlarını korumak için direneceğiz. Çağın Direnişi'nin ikinci aşamasında kamplarda direnen halkımızı ve savaşçılarımızın direnişini selamlıyoruz.
 
"Şehitlerimizin yolunun ısrarlı takipçisi olacak, Efrîn'i kurtaracak ve adaleti sağlayacağız."