2 Ekim 2024 Çarşamba

Timtik'i iktidarın hukuksuzluğu katletti

Ölüm orucu direnişinin 238. gününde ölümsüzleşen Ebru Timtik için çok sayıda mesaj yayınlandı. "Adil yargılanma" talebine kulaklarını tıkayan AKP-MHP iktidarına öfke yağdı.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik, direnişinin 238. gününde ölümsüzleşti. 

Ebru Timtik'in şehit düşmesi ardından çok sayıda mesaj yayımlandı. Ebru Timtik'in ölümünden AKP-MHP iktidarı sorumlu olduğu belirtilen mesajlardan bazıları şöyle:

ESP: HAYSİYET İSYANDADIR
Bir insan hak arama hakkı için dahi ölmek zorundayken çarklar dönmeye, alışveriş sürmeye, trafik akmaya, kurumlar işlemeye, taş taş üstünde kalmaya devam edecekse, yiten sadece bir can değil, haysiyetimiz olur. Haysiyet, isyandadır.

ESP EŞ GENEL BAŞKANI ÖZLEM GÜMÜŞTAŞ
Taşıdığı her davadan inat, omuzladığı her cenazeden öfke çıkardı. İnadın, öfkenin beslediği kararlılıkla yürüdü! Ölümsüzlük yürüyüşüne "her şey daha sade artık" derken de aynı kararlılık tarihe notunu düşüyordu. Ben bu fotoğrafını takıyorum sol yanıma. Arkadaşım..."

SOSYALİST KADIN MECLİSLERİ
Adil bir yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunda Avukat Ebru Timtik yaşamını yitirdi. Ebru'yu katleden erkek egemen devletin adaletsizliğidir. Anısı mücadelemizde yaşayacak.

DEVRİMCİ PARTİ
Adil yargılanma talebiyle 238. gündür ölüm orucu direnişinde olan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından #EbruTimtik ölümsüzleşti. Ebru Timtik, Süleyman Soylu'nun özel talimatlarıyla, AKP-MHP faşist iktidarının hukuk(suzluğu) ile katledildi.

HDP KADIN MECLİSİ
#EbruTimtik 238 gündür, adil yargılanma talebiyle ölüm orucundaydı. Ebru direnen bir kadın olarak; erkek yargıya karşı bedenini açlığa yatırarak adaleti aradı. Ölümünün birincil sorumlusu, adaletsizliği meşrulaştıran AKP-MHP ittifakıdır. Ebru’nun talebinin takipçisi olacağız!

GAZETECİ GÖKÇER TAHİNCİOĞLU
Adil yargılanmaktan başka talebi olmayan bir avukat, nasıl ölüme terk edilir? Şimdi anlatın bakalım anlamı biraz olsun varsa; yargı bağımsızlığını, yüce adaleti, o büyük binaları, o görkemli makamları... Zulmünüz artsın...

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ
Yüzlerce insan hakkında gizli tanıklık yapan bir şahsın dayanaksız ifadesiyle hapse mahkum edilen devrimci avukatlardan #EbruTimtik adil yargılanma talebiyle başladığı ölüm orucunda hayatını kaybetti. Acımız ve öfkemiz sonsuz.