2 Ekim 2024 Çarşamba

Timtik'in cenazesi Gazi'ye götürülüyor

Otopsi için ATK'da bulunan Ebru Timtik'in cenazesi polis tarafından kaçırılarak Gazi Mahallesi'ne götürüldü. Timtik için İstanbul Barosu önünde yapılmak istenen anma engellenirken, Gazi Mahallesi de polis ablukasında.

Ölüm orucunda yaşamını yitiren tutuklu avukat Ebru Timtik'in Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'nda bulunan cenazesi, polisler tarafından kaçırılarak Gazi Mahallesi'ne getirildi.

Halkın Hukuk Bürosu, "Ebru, polis müdahalesi ile Adli Tıp Kurumundan çıkarıldı. Polis konvoyuyla cenaze İstanbul Barosu önüne götürülmesi engellenmeye çalışılıyor. Cenaze aracının peşindeyiz" paylaşımı yaptı.

Otopsi işlemleri ardından cenazeyi almak için ATK önünde bekleyenlere polis saldırısı oldu. Polis cenazeyi almayı bekleyen kitleye plastik mermi ve biber gazıyla  saldırdı. Kitle "Ebru Timtik ölümsüzdür" sloganları atarak, cenaze arabasını durdurmaya çalıştı. Kitleye saldıran polis, Timtik'in cenazesini kaçırdı. 

ANMAYA İZİN VERİLMİYOR

"Adil yargılanma" talebiyle girdiği ölüm orucunun 238. gününde yaşamını yitiren Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik'in cenazesi, dün akşamda Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, otopsi sonrasında Timtik için İstanbul Barosu önünde anma yapılacağı ardından cenazenin Gazi Cemevine götürüleceği bilgisini paylaşmıştı. 

Bu sabah saatlerinden itibaren İstanbul Barosu önü ve Gazi Mahallesi polis ablukasına alındı. Baro önünde anmanın yapılması da engelleniyor. 

GAZİ MAHALLESİ ABLUKA ALTINDA
Cenazenin götürüleceği cemevi ve Gazi Mezarlığı'nda ise yoğun abluka altında. Polisler, giriş ve çıkışlara izin vermiyor.