2 Ekim 2024 Çarşamba

TİP il başkanına faşist saldırı Diyarbakır'da protesto edildi

TİP Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın'ın 14 Nisan akşamı evinin önünde üç ülkücü faşistin bıçaklı saldırısına uğraması protesto edildi. Yapılan açıklamada, faşist çeteler ve sırtını sıvazlayan iktidarın saldırılarına boyun eğmeyeceklerini vurgulayan TİP'liler, "Halka karşı işlediğiniz suçların hesabını vereceksiniz" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın'ın 14 Nisan akşamı evinin önünde saldırıyı uğraması TİP il binası önünde protesto edildi. Eyleme HDP il ve Yenişehir ilçe yöneticilerinin yanı sıra Rosa Kadın Derneği, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üye ve yöneticileri katıldı.

Eylemde açıklamayı okuyan Furkan Erdoğan, 14 Nisan akşamı yaşanan saldırı öncesinde benzer bir saldırının ocak ayının başında yaşandığını hatırlattı, il başkanlarının tehdit edildiğini, parti üye ve yöneticilerine yönelik tehdit ve takibin başlatıldığını söyledi. Bu saldırılar karşısında korkmadıklarını ve boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, saldırganlardan birinin "Biz seni uyarmadık mı, niye hala devam ediyorsun" şeklindeki ifadesinin iki saldırıyı da aynı faşist çetelerin düzenlediğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Polisin faşist saldırganlarla işbirliği içinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kimse iktidara sırtını yaslamasın, çok güvendiğiniz padişahınız devrilince sizler de iktidarın ve çetecilerin halka karşı işledikleri suçlara karşı yargılanacaksınız. Yağma yok. MHP'li faşistler, terör yuvası ülkü ocakları ve onların gerici çete örgütlenmelerine karşı cevabımız açıktır: Sizden de, iktidar ortağınız AKP'den de korkmuyoruz. Karanlık sokaklarında pusu kurduğunuz Amed'in aydınlık sabahlarından sesleniyoruz: Devrimcilere kalkan elleriniz kırılacak, sırtını sıvazladığınız çetelere pabuç bırakmayacağız" diye konuştu.

Sermaye düzenini alaşağı ederek emekçilerin barış içinde yaşayacağı bir düzeni, sosyalizmi inşa edeceklerini söyleyen Erdoğan, "AKP-MHP faşist iktidarı gideceğinin farkında; seçim yasasında değişiklik yaparak, çetelerini sokağa sürerek, devrimci ve yurtseverlerin il ve ilçe binalarına sistematik bir şekilde saldırarak kurtulabileceğini zannediyorlar. Bizleri bu şekilde yıldırabileceğinizi düşünecek kadar zavallısınız" dedi.

Saldırılar karşısında yan yana geleceklerini, halkın örgütlü gücünü büyüteceklerini belirten Erdoğan, "İl başkanımız, emekçi yoldaşımız, Salih Sargın'a düzenlenen faşist saldırıya boyun eğmediğimizi tekrar ifade ediyor karanlık sokaklarda pusu kuran faşistlere hatırlatıyoruz. Meydanları zaten size dar etmiştik, şimdi de yürüdüğünüz sokakları başınıza yıkacağız. AKP ve MHP iktidarının zulmüne karşı sessizce helalleşmek isteyenleri de unutmayacağız. Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Her şey yeni başlıyor, halka karşı işlediğiniz suçların hesabını vereceksiniz" diye konuştu.

OK: TİP İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ
Eylemde söz alan SKM MYK üyesi Satiye Ok da, saldırıyı düzenleyen faşist çeteler ve onların arkasındaki güçleri çok iyi bildiklerini söyledi, TİP ile dayanışma içinde olacaklarını kaydetti. HDP'ye yönelik saldırılara da değinen Ok, 8 Mart, işçi baharı eylemleri, Newroz alanları, halkın yoksulluğa, açlığa, erkek egemenliğine karşı yüzbinleri bulan sokak eylemlerini hatırlattı. Ok, dayanışmayı ve kararlılıklarını büyüterek mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Açıklamanın ardından HDP, ESP ve SKM üye ve yöneticileri TİP'e dayanışma ziyaretinde bulundu.