8 Ekim 2024 Salı

TİP'ten Elmalı Davası protestosu: İstismarcıları biliyoruz

Elmalı Davası'nı Yüksel Caddesi'nde protesto eden TİP üyeleri, iktidarın iki dudağından çıkanı emir sayan yargının bir kez daha adalet ayaklar altına aldığını vurguladı. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara'da, Antalya'nın Finike ilçesinde uğradıkları istismarı resimle çizdikleri halde istismar edenlerin "delil yetersizliği" ile salıverildikleri Elmalı Davası'na ilişkin açıklama yaptı.

Yüksel Caddesi'nde "Koruma, aklama, yargıla" yazılı pankartı açıldı. Yapılan açıklamada, "Biz çocuk istismarının üstünü örten, failleri koruyan bu zihniyeti 45 çocuğun tecavüze uğradığı Ensar Vakfı'yla hala anlaşmalar yapanlardan, çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışan fetvalar verenlerden, her fırsatta Meclis'ten çocuk istismarcılarını aklamak için torba yasa geçirmeye çalışanlardan, İstanbul Sözleşmesi'ne saldıranlardan biliyoruz" denildi. 

Açıklamada, iktidarın iki dudağı arasından çıkan her cümleyi emir sayan, adliyeleri AKP'nin arka bahçesine çeviren yargı mensuplarının, bir kez daha skandal bir karara imza atarak adaleti ayaklar altına aldığı vurgulandı.