23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: 2024 yılı ezilenlerin onur ve özgürlük yılı olacak

2024 yılının ezilenlerin onur ve özgürlük yılı olacağını vurgulayan TKŞ, "Kapitalist-emperyalist düzene, sömürgeciliğe ve erkek egemenliğine karşı direnişi büyüteceğiz. Hiçbir saldırı karşısında boyun eğmeyeceğiz. Özgürlük için bedel ödemekten kaçınmayacağız. 2024'te, insanlık onurunu ayağa kaldıracak ve zaferlerin kazanılacağı kavgalara gireceğiz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), yeni yıla ilişkin açıklamasında 2024 yılının ezilenlerin onur ve özgürlük yılı olacağını kaydetti. Erkek egemen kapitalist, emperyalist saldırıları altıda, işçi sınıfı ve tüm ezilenlerin özgürlük mücadelesi verdiği bir yılın daha geride bırakıldığı belirtilen açıklamada, "2023 yılı; başta Ortadoğu olmak üzere ezilen tüm dünya halkları için zorlu bir yıl oldu. Emek sömürüsü, açlık ve yoksulluk dayatmaları, işgal saldırıları, savaş ve çatışmalarla doluydu. Kadınlara yönelik cinsel saldırılar ve kadın katliamları arttı. Dünya ekolojik bir felakete doğru sürüklenmeye devam etti. Milyarlarca yoksul için yaşam mücadelesi daha da zorlaştı" denildi.

'DÜNYANIN SESSİZLİĞİNDEN GÜÇ ALDILAR'
Açıklama, şöyle devam etti: "Sömürgeci faşist Türk devleti, emperyalist güçlerin onayını alarak Rojava ve Başur Kürdistan topraklarında işgal saldırılarını sürdürdü. Medya Savunma Alanlarına KDP-Barzani çizgisinin ihanetiyle yeni saldırılar gerçekleştirildi. Onlarca köy boşaltıldı, ağır silahlarla hedef alındı. Binlerce kez bombardıman ve hava saldırısı gerçekleştirdi. Dünyanın sessizliğinden güç alınarak kimyasal silah ve taktik nükleer bombalar ile insanlıkdışı suçlar işlendi. Mexmur, Şengal ve Sülaymaniye'de onlarca SİHA saldırısıyla yeni katliamlara imza atıldı. Gerilla güçleri, Zap ve Xakurke başta olmak üzere direniş alanlarında büyük bir savaşma iradesi göstererek, işgalcileri durdurdu.

'ÖZERK YÖNETİM SİSTEMİMİZ TASFİYE EDİLMEYE ÇALIŞILDI'
"Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin işgal altındaki kentleri Efrin, Girê Spî ve Serêkaniyê'de insanlık suçları daha da arttı. Bölgede demokrafik değişim yaratan Türk devleti, getirdikleri çete ailelerini bölgeye yerleştirdi. Sömürgeci saldırılar, fidye-kaçırma, talan etme ve halkın mallarına el koyma gibi
insanlık suçları biçiminde sürdü. Kentlerimizi hedef alan bombardımanlar, önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılının her gününde de kesintisiz devam etti. Devrim topraklarına yönelik ekonomik ambargo ve sınır kuşatması devam ettirildi. MİT ajan ağı geliştirmeye çalışırken, SİHA saldırıları ile devrimin öncü kadrolarına suikastler gerçekleştirildi. DAİŞ artıkları ve kimi aşiretler aracılığıyla içeriden saldırılar organize edilmek istendi. Türk devleti, Ekim ve Aralık aylarında Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin alt yapı ve hizmet binalarına yönelik yok etme saldırısı gerçekleştirdi. Yerleşim alanları ve işyerleri havadan bombalandı. Onlarca yurtsever katledildi. Faşist şeflik rejimi, Özerk Yönetim sistemimizi tasfiye etmeye çalışırken, yaşamları her gün daha da zorlaşan Rojava halklarına göçmenliği dayattı. Şam rejimi, Şehba'da olduğu
gibi halkımıza ambargo kıskacına alırken, Derazor sınırında karışıklıklar çıkarmaya çalıştı.

'FİLİSTİN VE KÜRDİSTAN HAKLARI ÖZGÜRLÜĞÜN NASIL KAZANILACAĞINI BİR KEZ DAHA KANITLADI'
"Ancak, emperyalist güçler ve işbirlikçileri halkların direniş iradesi karşısında kazanamadı. Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Ermeni, Ezîdî ve Türkmen halklarımız, saldırılara boyun eğmedi. Topraklarını asla terk etmeyeceklerini ilan ederek, devrimden yana tutum aldı. Devrim güçleri, sömürgeci Türk devleti ve çetelerine karşı eylemlerle tüm işgalciler kovulana kadar mücadelenin süreceği mesajını verdi. 2024 yılı, geride kalan yılın deneyimleriyle daha büyük mücadelelere tanık olacak. Başta Kuzey ve Doğu Suriye ve Filistin halklarımız olmak üzere tüm Ortadoğu ve dünya halkları için yeni direnişlerin kapısını açacak. Filistin ve Kürdistan halklarının direnişleri, onur ve özgürlüğün ancak ve ancak bedeller ödenerek kazanılacağını bir kez daha kanıtladı.

'ZAFERLERİN KAZANILACAĞI KAVGALARA GİRECEĞİZ'
"Ezilenlerin direnişi, dünya halklarının umudunu büyütüyor. Yeni mücadeleler yeni yılda bizleri bekliyor. Kapitalist-emperyalist düzene, sömürgeciliğe ve erkek egemenliğine karşı direnişi büyüteceğiz. Hiçbir saldırı karşısında boyun eğmeyeceğiz. Özgürlük için bedel ödemekten kaçınmayacağız. 2024'te, insanlık onurunu ayağa kaldıracak ve zaferlerin kazanılacağı kavgalara gireceğiz."