25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ: Filistin'de siyonizm, Rojava'da işgalcilik kaybedecek

Siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan Devrimci Komünist Hareket, saldırıları kınayarak, direnen Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.

Siyonist İsrail devleti Müslüman halklar için kutsal olan Ramazan ayında ve hemen bayram arefesinde on yıllardır topraklarını ve evlerini savunan Filistin halkına yönelik saldırılarına bir saldırı daha ekledi. 10 Mayıs Pazartesi günü Mescid-i Aksa'ya ibadete giden binlerce Filistinliye saldıran siyonist İsrail devleti bütün dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlemeye devam ediyor. 83 kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı, onlarca kişinin gözaltına alındığı saldırılar karşısında Filistin halkının intifadası devam ediyor. Doğu Kudüs, Gazze ve Han Yunus kentlerinde yoğunlaşan saldırılarda sivil yerleşim yerleri ve kalabalık alanlar bilinçli olarak hedef alınıyor.

Siyonist İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklama yapan Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), "Siyonist İsrail'in 1948'den beri yürüttüğü göçertme ve mülksüzleştirme siyaseti bugün de Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'da sürüyor. Uzun yıllardır evini, topraklarını savunan Filistin halkı bugünde işgalcilere karşı direnişte. İntifada yol göstermeye devam ediyor. Bunun yanı sıra faşist işgalci faşist Türk devleti günlerdir Metîna, Avaşîn ve Zap bölgesine bombardımanlar gerçekleştirerek işgal harekâtına devam ediyor. Karadan indirmeler yapmaya çalışıyor" denildi.

Faşist Türk devleti ve siyonist İsrail devletinin emekçi halkların inançları üzerinden kendi kanlı iktidarlarını ayakta tutmak istediği ifade edilen açıklamada, "Başta ABD olmak üzere emperyalistlerin Ortadoğu'ya siyonizmi yerleştirerek kendi siyasi, ekonomik ve askeri çıkarları doğrultusunda bugüne kadar milyonlarca Filistinlinin katliamlardan geçmesine, yerlerinden ve yurtlarından olmasına sebep olmuşlardır" diye belirtildi.

Fakat emperyalist bir politikanın ürünü olan 73 yıllık İsrail siyonizminin en ağır saldırı, katliam ve göçertme politikalarına karşı Filistin halkının 7'den 70'e intifada ile yanıt olduğunu ve bugün de olmaya devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada, "Filistin halkının gerçek dostları tüm dünya ezilen halkları ve Rojava halklarıdır. Emekçi Ortadoğu halkımız tüm dünyanın gözü önünde açık bir şekilde yaşanan bu zulme sessiz kalmamalıdır. Kürdistan'ı sömürgeleştiren, Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgal eden, Efrîn'den Serêkaniyê'ye, Girê Spî'ye yüzbinlerce halkları topraklarından süren, mallarını, mülklerini talan eden Faşist sömürgeci Türk devleti ve milyonlarca Filistinliyi topraklarından göçerten, katleden, topraklarını işgal eden İsrail siyonizmi aynı zihniyetten beslenmektedir" diye kaydedildi.

Tüm Ortadoğu emekçi halklarının ortak kurtuluş yolunun emperyalist ve işgalci güçlerine karşı ortak direnişin büyütülmesi olduğunun altı çizilen açıklamada, "Çözüm; bütün halkların, dinlerin, dillerin, ezilen ulusların, kadınların, gençlerin ve emekçilerin kurduğu demokratik Ortadoğu federasyonudur. Sömürgeciler kaybedecek! Kürdistan'da serhildan, Filistin'de intifada kazanacak. Biz Devrimci Komünist Hareket olarak bu saldırıları kınıyor direnen Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz" denildi.