24 Eylül 2024 Salı

TKŞ: Hepimiz QSD'yiz, halkın iradesi kazanacaktır

Türk devletine bağlı çetelerin artan saldırılarına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Faşist Erdoğan ve Şam'ın oyunları bozulacaktır. Halkın iradesi galip gelecektir. Biz halkız, askeri gücümüzü sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Derazor çevresinde Türk devletine bağlı çetelerin saldırılarına ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk devletine bağlı çeteler ve Şam hükümetine bağlı güçler Derazor çevresinde savaş ve fitne çıkarıyor. Silahlı gruplar askeri güçlerimize saldırıyor. Bölge halkı QSD'ye karşı silahlı isyan çıkarıyormuş gibi gösteriliyor. Bu bir yalandır.

Derazor'da gerginlik yaşanırken, Minbic'te Türk devletine ait çeteler Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına saldırmaya çalışıyor. Bu sömürgecilerin planıdır. Kürt ve Arap halklarının ittifakı bölge halklarının eşitliğinin ve kardeşliğinin temelidir. Sömürgeciler bu birliği bozamayacaklardır. Faşist Erdoğan ve Şam'ın oyunları bozulacaktır. Halkın iradesi galip gelecektir. Biz halkız, askeri gücümüzü sonuna kadar destekliyoruz."