24 Eylül 2024 Salı

TKŞ: İşgal saldırılarına karşı devrim güçleri etrafında kenetlenelim

Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarına tepki gösteren TKŞ, "Türk devleti, işgal tehditleriyle bölge halkları arasında korku yaratmak ve devrim topraklarının boşalmasını sağlamak istiyor. Halklarımız bu tehditlere kulak asmamalı ve topraklarını savunmak için devrim güçleri etrafında kenetlenmelidir" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), iktidarın Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına dönük saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sömürgeci faşist şeflik rejimi, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını bir kez daha işgal saldırılarıyla tehdit ediyor. Son iki günde Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik hava saldırılarında sivil ve askeri kayıplarımız oldu. 1998 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo ve 2019 Serêkaniyê ve Girê Spî işgal saldırısının yıl dönümü olan 9 Ekim öncesinde, Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik yeni askeri saldırılar yapıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanı olan Kürt düşmanı Hakan Fidan, daha önce de sınır hattında karışıklık çıkarmak ve bir saldırı bahanesi yaratmak için Suriye topraklarından Türkiye'ye 3-5 roket attırabileceğini söyleyen bir faşisttir. Hakan Fidan'ın açıklamalarının ardından Özerk Yönetim'i zayıflatmak ve bölge halklarının özgür yaşamına zarar vermek amacıyla, elektrik santralleri, fabrikalar ve sivil yerleşim alanları bombalandı.

Türkiye'de yaşayan farklı uluslardan ve inançlardan halklarımız, her ne bahaneyle olursa olsun Erdoğan-Bahçeli faşist rejiminin yalanlarına ortak olmamalıdır. Sınır ötesi işgal saldırıları ve halklar arasında düşmanlık tohumu eken bu politikalara dur demelidir. Türk işçi ve emekçilerinin emeğini sömürenler ile Kürt halkını yok etmek isteyenler aynı sermaye iktidarın ortaklarıdır.

Faşist Şef Erdoğan ve katliam rejimi, bölge halkların özgürce yaşam sürdüğü Rojava devrim topraklarındaki özerk yönetim sistemini zayıflatmak istiyor. Kürt halkının ulusal kazanımlarını yok etmek istiyor. Faşist, sömürgeci ve tekçi politikalarına 'terör' bahanesiyle kılıf hazırlıyor. Şovenizm zehiriyle Türk işçi ve emekçileri arasında Kürt düşmanlığını körüklemek istiyor.

Türk devlet yetkililerinin, 'sınır ötesi terör operasyonları' koca bir yalandır. Faşist şeflik rejimi, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Kuzey ve Doğu Suriye'nin Derik kentinde basın açıklaması yapmak isteyen sivil halkın üzerine savaş uçakları ile bomba yağdırmış ve bir katliama daha imza atmıştı. Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerimizde her gün insanlık dışı suçlar işlenmektedir. Fidye için kaçırma, soygun, tecavüz, gasp gibi onlarca suç işleyen çeteler, çıkar çatışmaları nedeniyle birbirleriyle bile savaşmaktadır.

Kuzey ve Doğu Suriye, bölgede yaşayan Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Ermeni, Türkmen halklarının eşit ve gönüllü birliğine dayanan Özerk Yönetim sistemiyle Ortadoğu halklarına örnek olmuştur. Binlerce kahramanın canfeda direnişleri sayesinde kurulmuştur. Rojava devrimi, dünya halklarının başına bela edilen DAİŞ çetesini yenilgiye uğratan güçtür. Halkımız, emperyalist devletlerin kirli planları ve gerici bölge devletlerinin kuşatma ve saldırılarına karşı ancak ve ancak özsavunmasını güçlendirerek ayakta duracağını iyi bilmektedir ve kendini bu çerçevede örgütlemektedir. Herkes bilmelidir ki, Kuzey ve Doğu Suriye halkları, özgürlüklerini ve topraklarını korumak için direnişe hazırdır. İşgal tehditlerine ve saldırılarına karşı kendini savunacaktır. İşgalcileri topraklarından kovana kadar mücadeleyi sürdürecek ve kölelik dayatmalarına asla boyun eğmeyecektir.

Komünist Devrimci Hareket olarak, tüm halklarımıza bir kez daha faşist sömürgeci Türk devletinin işgal saldırılarına karşı duyarlı olma ve özsavunmalarını büyütme çağrısında bulunuyoruz. Türk devleti, işgal tehditleriyle bölge halkları arasında korku yaratmak ve devrim topraklarının boşalmasını sağlamak istiyor. Halklarımız bu tehditlere kulak asmamalı ve topraklarını savunmak için devrim güçleri etrafında kenetlenmelidir. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, ezilen halkların birbirlerinden başka dostu yoktur. Devrim güçleri, işgalcilere karşı durma, saldırıları boşa çıkarma, devrim topraklarını ve özgürlüğümüzü savunmak için hazırdır. İşgale saldırılarına karşı direnişi hep birlikte büyütelim."