25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ: İşgal saldırılarını örgütlülüğü büyüterek yeneceğiz

Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "İşgal saldırılarını, direnişi, özsavunmayı ve halk örgütlülüğümüzü büyüterek yeneceğiz. Asla geri adım atmayacağız" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Türk devletinin Rojava'ya dönük artarak devam eden saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, seçimler sonrası işgal tehditlerini artıran faşist Türk devleti ve bağlı çetelerin, Kobanê, Minbic ve Şehba bölgelerinde SİHA ve topçu atışlarıyla onlarca saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Saldırıların halen devam ettiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Devrim güçlerinin şehit ve yaralıları oldu. Saldırılar sonucu sivil yerleşim alanları da zarar gördü. İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Şehba bölgesinde bulunan Şam hükümeti güçlerini de hedef aldı. Kuzey ve Doğu Suriye'nin sınır kentleri başta olmak üzere geniş bir bölgesinde keşif uçaklarının hareketliliği yaşanıyor.

Faşist Erdoğan ve çeteleri, devrim topraklarımıza yönelik yeni bir işgal saldırısına zemin hazırlamak istiyor. Faşist Erdoğan, Kürt düşmanlığında sınır tanımıyor. Bölge halklarımızın özgürce yaşamasını engellemek istiyor. Özerk Yönetim sistemimizi ve kazanımlarımızı tasfiye etmek ve sömürgeci politikaları karşısında diz çözmemizi istiyor. Faşist Türk devletinin saldırılarını ve işgal tehditlerini kabul etmiyoruz. Saldırılar derhal son bulmalıdır. Türk devleti ve çeteleri, işgal ettiği bölgelerden geri çekilmelidir.

Başta Kürt, Arap ve Süryani hakları olmak üzere bölge halklarının eşit ve gönüllü birliğine dayanan Özerk Yönetim sistemimizin tasfiyesini amaçlayan bu saldırılara karşı halklarımızı duyarlı olmaya ve devrim güçlerinin etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. İşgal saldırılarını, direnişi, özsavunmayı ve halk örgütlülüğümüzü büyüterek yeneceğiz. Asla geri adım atmayacağız. Zafer direnen halkların olacaktır."