24 Eylül 2024 Salı

TKŞ: İşgale karşı devrimimizi savunacağız

TKŞ, "Yeni işgallere izin vermeyecek ve işgalci saldırılara karşı direnerek devrimimizi koruyacağız. Bütün halklara işgalcilere karşı devrimimizin savunulmasında yer alma ve özgür, onurlu bir yaşam için mücadele etme çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik yeni bir işgal saldırısı hazırlığı yapıyor. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), "İşgale karşı devrimimizi savunacağız" diye belirtti.

TKŞ açıklamasında "İşgalci sömürgeci Türk devleti son günlerde devrimimize yönelik işgal tehditlerini tekrar gündeme getiriyor. Faşist sömürgeci Türk devletinin Ruslarla son dönemde gerçekleştirdiği görüşmelerden sonra yetkili bir Rus heyetinin Şam'a geldiğine ve Türk işgaliyle arabulucuk rolü üstlendiğine şahit olduk. Bu trafik sürerken aynı zamanda Rus ve Rejim güçlerinin İdlib'te Türk güçleri ve çetelerine karşı saldırıları da hız kesmeden sürmeye devam etti. Bu gelişmeler karşısında Amerika'nın sessiz kalması emperyalist ve gerici bölge devletlerinin yeni bir pazarlık karşısında Erdoğan'ın tehditlerine alan açabileceğini göstermektedir" denildi.

Sömürgeci Türk devletinin Rojava devrimine yönelik saldırılarını insanlık dışı yöntemlerle sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, "İşgal ettiği alanlarda demografiyi değiştirmekte, insanları kaçırıp, işkence edip ve halktan zorla fidye almaktadır. İşgal alanlarından her gün ağır silahlarla halkımıza saldırmaktadır. Kadın, çocuk, sivil demeden tüm halkımızı hedef almaktadır. Sömürgeci Türk devleti ve faşist şefi Erdoğan bu saldırılarla Rojava'yı işgal etmek ve Yeni Osmanlıcı hayallerini gerçekleştirmek istiyor. Aynı zamanda demokratik, halkçı ve cins özgürlükçü devrimimizi yıkıp bu yolla faşist sistemini koruyup bölgeye yaymayı hedefliyor" diye kaydedildi.

TKŞ, "Bizler Kürt, Arap, Süryan, Ermeni, Türkmen ve diğer bölge halkları olarak sömürgeci Türk devletinin katliamlar tarihini iyi biliyoruz. Memleketimizi yüzyıllarca sömürgeci talana maruz bırakan Osmanlılar'ın tarihi halen hafızalarımızdadır. 1915'lerde Ermeni, Süryani ve Aşuri halkımıza karşı gerçekleştirilen katliamların yer açtığı yaralar hala tazeliğini korumaktadır. İşgalci Türk devleti de kendisini bu mirasın devamcısı olarak kabul etmekte ve öyle hareket etmektedir. Türk devlet insanlığa ve halkımıza karşı işlediği bunca suca rağmen Kuzey Suriye'de halklarımıza saldırmaya devam etmekte ve yeni bölgeler işgal etmeye çalışmaktadır" diye belirtti.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), "Yeni işgallere izin vermeyecek ve işgalci saldırılara karşı direnerek devrimimizi koruyacağız. Bütün halklara işgalcilere karşı devrimimizin savunulmasında yer alma ve özgür, onurlu bir yaşam için mücadele etme çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.