25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ: Mahmur halkı yalnız değildir

Irak ordusunun Mahmur'a dönük kuşatmasına tepki gösteren TKŞ, "Başta Rojava ve Güney Kürdistan halklarımız olmak üzere, tüm bölge halklarını onurlu ve direnişçi Mahmur halkının mücadelesine destek olmaya ve ses vermeye çağırıyoruz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Irak ordusunun Mahmur Mülteci Kampı'na dönük kuşatmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Irak merkezi hükümetine bağlı askerler, Güney Kürdistan'da bulunan Mahmur (Şehid Rüstim Cudi) Mülteci Kampı'nı kuşatmaya aldı. Kamp çevresine tel örgüler yapmak ve kontrol noktaları kurmak istiyorlar. Asıl olan ise Mahmur halkının iradesini kırmak ve teslim almak istiyorlar.

Mahmur halkı, Irak ordusunun bu girişimine karşı direniş başlattı. Dün halkın üzerine ateş açan askerler, bugün ise kamp içine doğrudan ateş etti.

Türk devletinin, Güney Kürdistan dağlarında süren işgaline karşı ses çıkarmayan Irak merkezi hükümetinin, Mahmur halkını kuşatmaya almasını kabul etmiyor ve uygulamaya derhal son vermesini istiyoruz. Irak ordusu, kamptan derhal geri çekilmelidir.

Başta Rojava ve Güney Kürdistan halklarımız olmak üzere, tüm bölge halklarını onurlu ve direnişçi Mahmur halkının mücadelesine destek olmaya ve ses vermeye çağırıyoruz."