25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ ve JKŞ'den Rojavalı işçilere 1 Mayıs ziyaretleri

Kuzey ve Doğu Suriye'de Komünist Devrimci Hareket ve Devrimci Komünist Kadınlar, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs öncesinde Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Rojavalı komünistler, koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanan Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde işçi ziyaretleri gerçekleştirdi.

QAMIŞLO
Qamışlo'da köyleri ziyaret eden TKŞ üyeleri, tarım işçilerinin 1 Mayıs'ını kutladı, bildiri dağıtımı yaptı. Ziyaret sırasında işçilerin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sohbetler yapılırken, işçilerin 1 Mayıs'a ilişkin görüşleri alındı.

Ziyaret esnasında TKŞ adına yapılan konuşmada, işçi sınıfının yarattığı değerleri sahiplenmesi vurgulandı. TKŞ'liler "Dünyanın her yerinde sermayedarlar işçilerin temel haklarına aralıksız saldırı düzenliyor. Kapitalistler karlarını artırırken, işçi sınıfına kölelik ve sefalet dayatılıyor. Bugün işçiler, devrim topraklarında kazanmış olduğu hakları bilmeli ve mücadele etmelidir" denildi. 

KOBANÊ
Kobanê'de TKŞ ve JKŞ üyeleri 1 Mayıs çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sağlık emekçilerini ziyaret eden komünistler, 1 Mayıs bildirileri dağıttı. Hastaneler, sağlık ocakları ve Heyv a Sor merkezini ziyaret eden TKŞ'liler, sağlık emekçilerine çiçek dağıttı. Sağlık emekçileri TKŞ üyelerinin ziyaretlerinden memnuniyetlerini ifade etti.

Ziyarette işçi ve emekçilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığı vurgulanırken, koronavirüs salgını sürecinin de bu şartları giderek ağırlaştırdığı vurgulandı. Konuşmada "Dünya işçileri insanca çalışma ve yaşam koşulları için 1 Mayıs'ta sokaklarda olacak. Biz de Rojava devrim topraklarından işçi kardeşlerimizi selamlıyoruz. İnsanlığın kurtuluşu ve sosyalizm için, devrimimizin Ortadoğu'ya yayılması için mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.

TKŞ üyeleri ziyaretlerine Şehit Peyman Mahallesi'nde devam etti. Sokak sokak 1 Mayıs bildirileri dağıtan TKŞ üyeleri, ev emekçisi kadınlarla sohbet etti.

TKŞ üyeleri Sanayi Caddesi'nde de bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. İşçilerin 1 Mayıs'ını kutlayan TKŞ üyeleri, kısa toplantılar gerçekleştirdi. TKŞ üyeleri işçi sınıfının ve 1 Mayıs'ın mücadele tarihi anlatırken, işçilere hakları için örgütlü mücadele çağrısı yapıldı.

DİRBÊSİYÊ
JKŞ üyeleri de Dirbêsiyê'de mevsimlik tarım işçisi kadınları ziyaret etti. Arap ve Kürt kadın işçilerin 1 Mayıs'ını kutlayan JKŞ üyeleri, Rojava devriminin kadın emeği ile yükseldiğini dile getirdi. JKŞ adına yapılan konuşmada, işçi kadınlara emeklerine sahip çıkma çağrısı yapıldı. JKŞ üyeleri Heyv a Sor ve Hilale Zerin Kooperatifi'ndeki kadın işçileri de ziyaret etti, 1 Mayıs'larını kutladı.