23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: Yaşasın Qamişlo serhildanı yaşasın Rojava devrimimiz

12 Mart Qamişlo serhildanına ilişkin açıklama yapan Devrimci Komunist Hareket (TKŞ), Kürt, Arap, Süryani, Aşuri ve Ermeni halklarının geleceğinin devrimde olduğunu ve devrimimizi savunacaklarının altını çizdi, 12 Mart şehitlerinin takipçisi olacağını vurguladı.

Devrimci Komunist Hareket (TKŞ), Qamişlo serhildanının yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı. TKŞ, devrimi savunacaklarını, 12 Mart şehitlerini unutturmayacaklarının altını çizdi. 

12 Mart 2004'te Qamişlo'da Derazor takımı Fetva ve Qamişlo Cihat takımları arasında oynanan bir futbol müsabakası sırasında faşist Baas Rejimi tarafından gerçekleştirilen katliamın hatırlatıldığı açıklamada, katliamın adım adım Şam tarafından planlanıp örgütlendiği vurguldı. Kürt halkının bilinçlenmesi ve örgütlenmesinden korkan faşist şovenist Baas Rejimi'nin Derazor'dan getirdiği provakatör ve saldırganlar aracılığıyla halkların birbirine kırdırmayı amaçladığını belirten TKŞ'nin açıklaması şöyle devam etti: 

"Şam'a bağlı asker, polis ve çete güçleri stadyumda bir katliam gerçekleştirecek şekilde hazırlanmıştı. Şam'ın Hasekê sorumlusu stadyumda hazır bulunup halka yönelik saldırıları bizzat yönetiyordu.

"Gerçekleştirilen saldırılarda onlarca Kürt hayatını kaybetti. Kürt halkı birlik olup devletin katliam saldırısı karşısında serhildana kalktı. Rojavayê Kurdistanê de büyük bir ulusal isyan başladı. Kürt halkı sömürgeciliğin kurum ve temsilciliklerini ele geçirip Hafız Esad'ın heykellerini yıkmaya başladı. Halep ve Şam'da Kürt'lerin yaşadığı mahalle ve bölgelerde de isyanlar boy verdi. Kürt halkı sömürgeciliğe karşı nefretini her yerde devletin kurumlarını hedef alarak göstermekteydi.

Şam hükümetinin halkları birbirine kırdırmayı istemesine rağmen Kürt halkı bu oyunlara gelmeyip öfkesini halkların esas düşmanı olan Şam Rejimi'ne yöneltti.

Qamişlo serhildanı Rojavayê Kurdistan halkı için yeniden diriliş anlamına gelmekteydi. Artık Kürt halkı örgütlenme ve özsavunma adımlarını daha hızlı ve güçlü atmaktaydı. Bu adımlar 19 Temmuz 2012'de Kürt halkının devrimine dönüştü. Kürt halkı ancak bölge ezilenleri ile birlikte özgürleşebileceğini biliyordu ve bölgedeki ezilenler ile birlikte özgürlüğü inşa etmeye yöneldi.

Birlikte yürütülen mücadele gün be gün büyüdü ve Rojava Devrimi bölge halkının devrimine dönüştü. Bugün her ulus ve ulusal topluluk demokratik devrimimizde gönüllü ve eşit bir yaşam sürmektedir. Qamişlo serhildanının izinde gerçekleştirilen Rojava Devrimi, faşist şovenist Baas Rejiminin plan ve projelerini boşa çıkardı. Ortadoğu'da özgür ve eşit yaşamın örneğini yarattı.

Bütün uluslara demokrasi ve özgürlük getirdi. Bundan dolayı gerici Baas Rejimi ve şovenist Türk Devleti devrimimize yönelik saldırılarını sürdürmektedir. Rojava devrimi artık bütün bölge halkının mücadelesinin bir ürünüdür ve hiçbir saldırı bu birliği yıkamayacaktır. Şam hükümeti katliam politikalarından vazgeçmeli ve devrimimizi tanımalıdır. Kürt, Arap, Süryani, Aşuri ve Ermeni halklarının geleceği devrimdedir, devrimimizi savunacak 12 Mart şehitlerinin takipçisi olacağız.

Kahrolsun sömürgecilik ve faşizm. Yaşasın halkların birlik ve dayanışması. Yaşasın Rojava Devrimi."