23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ'den açlık grevlerine destek

Türkiye ve Kürdistan hapishanelerindeki tecrit sistemini protesto eden Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), "Bizler Rojavalı komünistler olarak devrimci yurtsever tutsakların direnişini destekliyoruz. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün güvence altına alınması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Hesekê'de Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerindeki tecrit sistemini protesto etti. Başlatılan açlık grevi eylemlerini destek olduklarını kaydetti. Hesekê TKŞ Binası'nın önünde gerçekleştirilen açıklamanın metnini Ehmed Xidir okudu.

Sömürgeci Türk devletinin, faşist politikalara karşı duran devrimcileri ve demokratları yok etmek için kitlesel gözaltı ve tutuklama saldırılarına devam ettiğini ifade eden Xidir, "Faşist şef Erdoğan, hükümeti eleştiren herkesi hapisle tehdit ediyor. Halkın mücadelesine öncülük eden binlerce devrimci ve yurtsever hapishanelerde tutuluyor. Başta komünist tutsaklar ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan olmak üzere binlerce tutuklu tecride, işkenceye ve hak yoksunluğuna maruz kalıyor. Tutukluların yaşam hakkı ihlal ediliyor" dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerinde binlerce hasta tutsak olduğunu vurgulayan Xidir, şunları kaydetti: "Her gün yeni bir sürgün, hak gaspı ya da saldırı haberi geliyor. Hapishanelerden sıklıkla ölüm haberleri geliyor. Devrimci yurtsever tutsaklar, faşist Türk devletinin hapishanelerdeki katliam ve teslim alma politikasına karşı büyük bir direniş yürütüyor. PKK ve PAJK'lı tutsaklar son olarak 27 Kasım'dan itibaren süresiz açlık grevine başladı. 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' sloganıyla 104 hapishanedeki binlerce tutuklu, devletin imha saldırılarına ve tecrit işkencesine direniyor."

Komünist tutsakların da açlık grevi direnişine destek verdiğini ifade eden Xidir, "25 yıldır İmralı Hapishanesi'nde tutulan Abdullah Öcalan ile diğer tutuklular Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım'ın 34 aydır aileleri ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmiyor. Mahkumların aileleri ve demokratik kitle örgütleri de tutsaklara destek olmak için dışarıda nöbet tutuyor" dedi.

Hapishanelerin bir kez daha halkın faşizme karşı direnişine öncülük ettiğini söyleyen Xidir, şunları kaydetti: "Bizler Rojavalı komünistler olarak devrimci yurtsever tutsakların direnişini destekliyoruz. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün güvence altına alınması çağrısında bulunuyoruz. Faşist zulme bedenleriyle direnen binlerce tutsağa selam olsun. Tutsakların ve ailelerinin mücadelesine destek veriyoruz. Onların mücadelesini mücadelemiz olarak kabul ediyoruz. Kuzey Kürdistan halkımızı, Türkiye ezilenlerini ve işçilerini, tüm demokratik ve ilerici devrimci örgütleri tutsakların sesini duyurmaya çağırıyoruz."

Eylem "Bijî berxwedana zindanan" ve "Kahrolsun faşizm" sloganlarıyla sona erdi.