25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ'den dünya halklarına çağrı: Rojava devrimiyle birlikte saf tutun

Rojavalı komünistler, tüm dünya işçi ve emekçilerinin 1 Mayıs'ını kutladı, mücadele çağrısı yaptı. Devrime yönelik tehditlere dikkat çeken TKŞ üyeleri, "Dünya halklarına çağrımız, saldırılar karşısında Rojava halklarının, işçilerinin, gençlerinin ve kadınların yanında durmaları ve faşist sömürgeci Türk devletine karşı bizimle birlikte saf tutmalarıdır" diye belirtti.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ı kutlamak için Hesekê ve Kobanê'de eylemler gerçekleştirdi.

HESEKÊ
Rojavalı komünistler, 1 Mayıs'ı kutlamak için Önderlik Bahçesi'nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde sık sık "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Yaşasın Rojava devrimi" sloganları atıldı.

JKŞ Sözcüsü Fadya Sido yaptığı açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye ile tüm dünya işçilerinin 1 Mayıs'ını kutladı. Dünyanın dört bir yanında emek sömürüsünün derinleştiğini belirten Sido, "Kapitalistler dünyanın her yerinde işsizlik, açlık, yoksulluk ve doğa talanını barbarca sürdürüyor" dedi. Kadın ve çocuk emeği ucuz işgücü olarak görüldüğünü vurgulayan Sido, "Artık dünya halkları ve emekçilerinin dayanacak gücü kalmamış ve 'iş, aş, özgürlük' talepleriyle isyanlar boy vermektedir" diye konuştu.

Rojava devriminin işçi sınıfı ve dünya ezilenlerinin önemli bir mevzisi olduğunu dile getiren Sido, şunları söyledi: "Emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri kapitalizmin karanlığına karşı aydınlık yolu açan bu sitemi kabul edemeyip, her türden saldırılarla devrimimizi teslim almaya çalışmaktadır. Bu saldırıların başını da faşist sömürgeci Türk Devleti çekmektedir. Askeri saldırılarla ve özel savaş yöntemleriyle devrimimizi esir almanın hesaplarını yapmaktadır."

Türk devletinin Zap, Metîna, Avaşîn bölgelerine yönelik saldırılarını kanıyan Sido, işgal politikalarına ve devrim düşmanlarına karşı mücadele çağrısı yaptı.

KOBANÊ
Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri Kobanê'de Kadın Özgürlük Meydanı'nda eylem yaptı.

"Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm" yazılı pankart açan Rojavalı komünistler, "Yaşasın gerilla direnişi", "Kadının emeği değerlidir" yazılı dövizler de taşıdı.

TKŞ adına açıklama yapan Diren Serhat, tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutladı. Serhat, "Rojava devrimi, dünya halklarının sokaklarda mücadelesini yürüttüğü 'iş, aş, özgürlük' taleplerini, yasalarla ve toplumsal düzenlemelerle güvence altına almıştır. Sömürgeci BAAS sistemini yıkmış onun yerine toplumcu, özgürlükçü, cins özgürlükçü ve ekolojik bir sistem inşa etmiştir. Rojava devriminde halklar, kadınlar, işçiler ve gençler politik özgürlüklerini elde etmiştir" diye konuştu.

Emperyalist güçler ve gerici bölge devletlerinin devrim topraklarına yönelik saldırılarına tepki gösteren Serhat şöyle konuştu: "Enternasyonal bir mücadele ile inşa edilmiş olan Rojava Devrimi hala faşist Türk devletine karşı direnmektedir. Dünya halklarına çağrımız, saldırılar karşısında Rojava halklarının, işçilerinin, gençlerinin ve kadınların yanında durmaları ve faşist sömürgeci Türk devletine karşı bizimle birlikte saf tutmalarıdır. 1 Mayıs Kuzey ve Doğu Suriye ve dünya işçi, kadın ve gençlerine kutlu olsun diyoruz."