25 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ'den Şengal katliamı açıklaması: Katledilenleri anıyoruz

Şıngal katliamının 6. yılına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Saldırılarda hayatını kaybedenleri anıyoruz. Bütün dünya halklarına saldırılar karşısında Şengal halkına destek olmaları ve henüz akıbeti belirlenememiş Êzîdî kadınlarının bulunup kurtarılması çalışmalarına omuz vermeleri çağrısı yapıyoruz" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komonîst A Şoreşger-TKŞ), IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştiriler Şengal katliamının 6. yılına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "IŞİD çeteleri 3 Ağustos 2014'te faşist Türk devletinin de desteğiyle Şengal'e saldırdı. Bu saldırılarda binlerce insan katledildi ve çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce insan kaçırılıp köleleştirildi. Bu saldırı tarihe 73. Êzîdî Fermanı olarak geçti" denildi.

IŞİD, Türkiye'den aldığı ve Musul'da Irak ordusundan ele geçirdiği silahlarla Êzîdî haltının kutsal topraklarına saldırdığı kaydedilen açıklamada, "Tüm dünyanın gözleri önünde binlerce insan katledildi. Binlerce kadın ve çocuk köleleştirilip pazarlarda satıldı. Yüz binlerce insan evlerini ve vatanlarını bırakıp göç etmek zorunda kaldı. Bugün bile hala bulunamamış veya hala çetelerin elinde olan Êzîdî kadın ve çocuklar var. Ankara'da Türkmen bir IŞİD'linin evinde esir tutulan ve bir kaç gün önce fidye verilerek kurtarılan Êzîdî kadın bunlardan sadece biri" diye belirtildi.

Kürtlerin birliği ve öz savunmasının Şengal'de gerçekleşen saldırıyı kırdığı vurgulanan açıklamada, "YPG/YPJ, HPG/YJA STAR ve komünist savaşçılar saldırı başlar başlamaz yüzünü Şengal'e döndü. Özgürlük savaşçıları halkını korumak için son güne kadar savaştılar. Genç kadın ve erkek Êzîdî'ler YBŞ ve YBŞ-JIN olarak örgütlenip öz savunmalarını aldılar. Aynı kadın savaşçılar Rakka'da Êzîdî kadınlarının intikamını aldılar ve özgürlük bayrağını IŞİD'in kalbine sapladılar. Bu tarih Kürtlerin varlık ve birlik tarihini göstermektedir" diye kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bu gün faşist Türk devleti Şengal'e yönelik terörist saldırılar gerçekleştirmektedir. Mam Zeki Şengali'den bugüne saldırılar devam etmektedir. Türk devleti açıkça Kürtlerin birliğine karşı savaşacağını ve bu yüzden de Şengal'i işgal etmek istediğini göstermektedir. Lakin, Şengal halkı artık kendi özerk yönetimi bayrağı altında YBŞ ve YBŞ-JIN'da örgütlüdür. Kürt halkı bütün düşman saldırıları altında kendi topraklarını koruyacaktır.

"Saldırılarda hayatını kaybedenleri anıyoruz. Bütün dünya halklarına saldırılar karşısında Şengal halkına destek olmaları ve henüz akıbeti belirlenememiş Êzîdî kadınlarının bulunup kurtarılması çalışmalarına omuz vermeleri çağrısı yapıyoruz."