24 Eylül 2024 Salı

Tosun: Yaşanacak her ölümün sorumlusu iktidardır

HDP milletvekili Tosun, hükümeti açlık grevçilerin taleplerini karşılamak için adım atmaya çağırdı, "Aksi halde yaşanacak her ölümün sorumlusu iktidardır" dedi.
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun çocukları açlık grevinde olan ailelerle birlikte HDP Diyarbakır İl Binası'nda basın açıklaması yaptı. 
 
Tosun, 6 tutsağın tecridi kırmak için yaşamına son verdiğini hatırlattı, "Şu anda cezaevlerinde açlık grevlerine devam eden direnişçilerin sağlık durumları her geçen gün daha da kritik bir hale geliyor. Ancak, buna rağmen hükümet bu direnişe gözünü kulağını kapatmış durumdadır" dedi.
 
Ölümleri durdurmak için harekete geçme zamanının geldiğine dikkat çeken Tosun, "Hükümeti acilen açlık grevi direnişçilerinin meşru ve hukuki talebi olan İmralı Cezaevi’nin üzerindeki tecridin kaldırılması için görev almaya çağırıyoruz. Aksi takdirde, yaşanacak her ölümün sorumlusu bu iktidar olacaktır" diye konuştu.
 
Tutuklu yakını Besya Kaymaz da, tutsakların sağlık sorunlarının ağırlaştığını belirtti, "Çocuklarımızın elleri tutmuyor, gözleri görmüyor" dedi.
 
Cezaevinden daha fazla cenaze gelmemesi için harekete geçilmesini isteyen Kaymaz, "Bir an önce bir şey yapın ki cenazeler gelmesin" diye konuştu.