23 Eylül 2024 Pazartesi

TSK üslerine yönelik eylemde 9 asker yaşamını yitirdi

Federe Kürdistan Bölgesi'ndeki Türk ordusuna ait üslere gerillanın gerçekleştirdiği eylemde, Milli Savunma Bakanlığı'na göre 9 asker yaşamını yitirdi. Bakanlık dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından 5 askerin yaşamını yitirdiğini, üçü ağır 8 askerin yaralandığını duyururken, bu sabah saatlerinde ise yaşamını yitiren askerlerin sayısının 9 olduğunu açıkladı. 

İşgalci Türk devletinin Federe Kürdistan Bölgesi'ndeki üslerine gerillanın 22-23 Aralık günlerinde düzenlediği eylemin ardından 7-12 Ocak tarihleri arasında da eylemler gerçekleştirildi. Dün akşam saalerinde Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaparak, üslerine yönelik sızma gerçekleştirildiğini açıkladı. Bakanlık yaptığı ilk açıklamada, 5 askerin öldüğünü, üçü ağır 8 askerin yaralandığını duyurdu. Bakanlık bu sabah saatlerinde ise yaşamını yitiren asker sayısının 9 olduğunu duyurarak, askerlerin kimlik bilgileri ve fotoğraflarını paylaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), dün gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada, 7 Ocak gününden itibaren Türk ordusuna ait üslere eylemler düzenlediklerini duyurdu. Açıklamada, Türk ordusuna ait üslere yönelik düzenledikleri eylemlerde, 14 askerin yaşamını yitirdiğini, 4 mevzi, 3 kamera ve 1 radarın imha edildiğini kaydetti.

Yaşamını yitiren asker sayılarının daha önce de gizlendiği ortaya çıkmıştı. 22-23 Aralık tarihlerinde Xakurkê ve Zap bölgesinde üslenen Türk ordusuna yönelik gerillanın düzenlediği eylemde, Milli Savunma Bakanlığı 12 askerin, HPG BİM ise 52 askerin öldüğünü duyurmuştu.