24 Eylül 2024 Salı

TTB: Eris varyantına karşı koruyucu önlemler alınmalı

Dr. Mahmutluoğlu'nun Covid 19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini belirten TTB, Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanımının bir an önce başlanması gerektiğini vurguladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid 19 nedeniyle Doktor Ersin Mahmutluoğlu'nun yaşamını yitirdiğini duyurdu. Covid-19 PCR testif negatif olmakla birlikte klinik ve radyolojik olarak Covid-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığının artış gösterdiğini vurgulayan TTB, şu ifadeleri kullandı:

"Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyor ve tekrarlıyoruz: Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede yapılmalı; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı önlemleri alınmalıdır. Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır."