24 Eylül 2024 Salı

Türk devletinin katlettiği 23 savaşçının cenaze töreni başladı

İşgalci Türk devletinin bombardımanında ölümsüzleşen Uyuşturucu ile Mücadele Güçleri üyesi 23 savaşçının cenaze töreni Dêrik, Qamişlo, Hesekê ve Kobanê kentlerinde başladı.

İşgalci Türk devletinin Dêrik kentinde İç Güvenlik Güçleri'nin Uyuşturucu ile Mücadele Güçleri Akademisi'ne yönelik saldırısında katledilenlerden 23 savaşçının cenaze töreni başladı. Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dêrik, Qamişlo, Hesekê ve Kobanê kentlerinde yapılan törenlere yüzlerce kişi akın etti.

Halklar sabahın erken saatlerinden itibaren Dêrik, Qamişlo ve Hesekê'deki hastane morglarının önünde toplanarak cenazeleri teslim aldı. Cenazeler "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak" ve "Şehit Namirin" sloganları ile şehitliklere doğru yola çıkarıldı.

Katliamda şehit düşen 9 savaşçı Dêrik'teki Şehit Xebat Dêrik Şehitliği'nde, 7 savaşçı Qamişlo'daki Şehit Delîl Saroxan Şehitliği'nde ve 6 savaşçı Hesekê'deki Şehit Dijwar Şehitliği'ne götürüldü. Şehit düşen savaşçılar törenlerin ardından memleketleri olan kentlerde defnedilmek üzere uğurlanacak.

Ayrıca 2 savaşçı da Kobanê'deki Şehit Dîcle Şehitliği'nde toprağa verilecek.