24 Eylül 2024 Salı

Türk devletinin saldırı bilançosu

Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarında, 36 alan ve köy, 4 elektrik istasyonu, 4 petrol, 2 su ve bir benzin istasyonu bombalandı. Bu saldırılarda 12 kişi katledildi, 12 kişi ise yaralandı.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdüren Türk devleti kent ve bölge altyapılarını hedef almaya devam ediyor. 6 sivilin ve 6 İç Güvenlik Güçleri üyesinin katledildiği saldırılarda 2 İç Güvenlik Güçleri üyesi yaralanırken çok sayıda gaz, petrol, elektrik ve su istasyonu hizmet dışı kaldı.

Türk devletinin 5 Ekim sabahından itibaren gerçekleştirdiği saldırılar şöyle:

HESEKÊ KANTONU
🔹Hesekê'nin kuzeybatısındaki Mişêrfê Himê köyünde hedef alınan bir fabrikada çalışan üç işçi yaralandı.
🔹SİHA'lar Mişêrfê-Hesekê arasındaki yolda bir sivil aracı hedef aldı. Saldırı sonucu can kaybı meydana geldi.
🔹Kentteki Himê su istasyonu defalarca hedef alındı.
🔹Kent kırsalındaki Serêkaniyê göçmenlerinin kaldığı Waşûkanî kampı çevresine dün 5 hava saldırısı düzenlendi.
🔹Til Temir ilçesinin batısındaki Tewîla köyü dün saat 11:30 sıralarında bombalandı.
🔹Til Temir ilçesinin güneyindeki Riguba köyüne yakın alanda bulunan su istasyonu SİHA ile hedef alındı. Saldırı sonucu su istasyonunda ağır hasar meydana geldi.
🔹Hesekê kenti ile ona bağlı çok sayıda köye elektrik sağlayan Xerbî barajı elektrik istasyonu hedef alındı. Maddi hasar meydana geldi.
🔹Til Temir ilçesinin kuzeyindeki Dirdara ve Um El Kêf köyleri bombalandı.
🔹Zirgan ilçesine bağlı Dad Ebdal köyündeki bir okul, Bobî köyündeki Şam hükümeti güçlerine bağlı bir üs ve Esediye köyü hedef alındı.

QAMIŞLO KANTONU
🔹Qamişlo'nun Çilaxa ilçesindeki baraj çevresi saat 10:45 sıralarında hedef alındı ve ağır maddi hasar meydana geldi.
🔹Amûdê ilçesinin 3 km güneyindeki Til Hebeş köyüne 11.00'da düzenlenen hava saldırısında 6 İç Güvenlik Güçleri üyesi katledildi, 2'si ise yaralandı.
🔹Tirbespiyê ilçesinin güneyindeki Gir Dahol köyüne yakın bir petrol istasyonu hedef alındı. Ayrıca Tirbespiyê'deki Seîda, Ewda, Ziraba petrol istasyonları, Aliyan köyüne yakın petrol istasyonu ve ilçenin doğusunda bulunan bir başka petrol istasyonu ağır bombardımana tutuldu.
🔹Çilaxa ilçesinin Al Qews köyündeki bir petrol istasyonu hedef alındı.
🔹Qamişlo'nun anayol yakınındaki Cirnk Mahallesi'ndeki elektrik santrali ile kuzeyindeki elektrik santralleri hedef alındı.
🔹Amûdê ilçesindeki elektrik santrali bombalandı.
🔹Gece yarısı onlarca stratejik bölge ağır bombardımana tutuldu.
🔹Qamişlo'nun kuzeyindeki anayola 2 kez hava saldırısı düzenlendi.
🔹Cizre bölgesine elektrik sağlayan Siwêdikê istasyonu 5 kez bombalandı. Bombardıman sonucu istasyonda yangın çıktı. Saldırılar nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale edemedi. Santralde büyük maddi hasar oluştuğu tahmin ediliyor.
🔹Dêrik'in Teqil Beqil köyündeki elektrik santrali ile Girkê Legê ilçesinin Sê Gira Dero köyündeki elektrik santrali savaş uçakları tarafından bombalandı.
🔹Dêrik kentine bağlı Rimêlan ilçesinde gaz santralinin yakındaki Siwêdiye elektrik santrali bombalandı. İstasyon yetkilileri, tüm Cizîre Bölgesi'ne elektrik sağlayan elektrik türbinlerinin etkilendiğini kaydetti.
🔹İşgalci Türk devleti, Dêrik'in Girê Fera köyünde bulunan Covid-19 Hastanesi'ni bombalayarak kullanılamaz hale getirdi.
🔹Qamişlo kantonunun Girbawi beldesindeki fabrika bombalanırken eş zamanlı olarak kantonun Çilaxa ilçesindeki El Qews istasyonu ve Amûdê ilçesinin güneyindeki Xirbê Xoy köyü hedef alındı.

FIRAT BÖLGESİ
🔹Saat 12.31 sıralarında Kobanê kentinin güneyindeki Sirîn ilçesinin güneybatısındaki Qesif köyündeki oto tamirhanesi 3 kez hedef alındı.
🔹Kobanê kentinin 45 km güneydoğusundaki Xirab Îşkê köyü ve M4 yolu üzerindeki motosikletin bombalanması sonucu 2 kişi katledildi.
🔹Saat 15.10'da Ayn Îsa ilçesinin kuzeyindeki Seyda köyü ağır silahlarla bombaladı.

EFRÎN VE ŞEHBA
🔹Efrîn kantonunun Şerawa ilçesine bağlı Meyase köyündeki Şam hükümet güçlerine ait nokta iki kez bombalandı. Saldırıda 2 Şam askeri yaralandı.
🔹Bir SİHA, Şêrawa'nın Aqîbe ve Soxaneke köylerini bombaladı. Şam hükümetinin kontrol noktasına da yapılan saldırıda bir Rejim askeri yaralandı.
🔹Şehba'nın Zîwanê köyü ağır silahlarla hedef alındı.
🔹Şehba kantonunun Til Rifat ilçesi bombalandı.
🔹Efrîn kantonunun Şerawa ilçesine bağlı Dêr Cemal köyleri ile Ziyaret köyleri arasındaki Meranaz köyleri bombalandı.
🔹Kantonun Şerawa ilçesinin Meyase, Gundê Mezin, Kilotê, Hişr Soxanekê, Bênê köyleri ile Şera ilçesinin Merenaz, Şewarxe, Keştar köyleri ağır silahlarla bombalandı.
🔹Gece geç saatlerde Efrin'in Malikiye köyü hedef alındı.

MİNBİC
🔹Minbic kuzeyindeki Hemam, Toxar, Hoşeriye, Ewn Dadat, Dendeniye ve Seyade köyleri saat 00:17'de hedef alındı. Elde edilen bilgilere göre can kaybı ve yaralılar var.