25 Eylül 2024 Çarşamba

Türk devletinin saldırısında 6 savaşçı yaşamını yitirdi

Minbic Askeri Meclisi, Türk devletinin Minbic'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda ölümsüzleşen savaşçılarının kimlik bilgilerini açıkladı. "İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı bütün gücümüzle duracağımıza söz veriyoruz" denildi.

Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'nin sınır kentlerine dönük SİHA ve ağır silahlarla bombalı saldırılarını arttırdı. 14 Haziran'da Minbic'de gerçekleştirdiği saldırılarda siviller ve Minbic Askeri Meclis savaşçıları hedeflendi. Saldırılarda yaralananlar ve yaşamını yitirenler oldu.

Minbic Askeri Meclisi saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını arttıran işgalci Türk devleti gerçekleştirdiği saldırılarda her türlü savaş uçağı ve ağır silahı kullandığı" belirtildi.

Efrîn'li göçmenlerin yaşadığı Şehba bölgesine dönük saldırıların yoğunlaştığına dikkat çekilen açıklamada, "Türk devletine ait SİHA'nın bir aracı hedef alması sonucunda 3 YPG savaşçısının şehit düştüğü" kaydedildi.

Açıklamada, Türk devletinin Minbic'e yönelik 14 Haziran'da SİHA ile Minbic Askeri Meclisinin bir noktasına yakın bölgede sivil halkı hedef aldığı 2 çocuğun yaralandığı ifade edildi. Açıklamada, "Saldırı sonucunda yaralanan çocukları tedavi etmeye çalışırken SİHA'nın hedefi olan 6 savaşçımız ikinci saldırıda şehit oldu" diye belirtildi. 

Ehmed Mihemed Mihemed, Ebdulkerîm Yûnis Ubeyd, Ebdullah Hesen Îbrahim, Mistefa Xelîl Derwîş, Mistefa Şerîf El Ebdullah adlı savaşçılarının bu saldırıda şehit düştüğü kaydedildi. BİM açıklamasında, yaşamını yitiren savaşçılarının devrimci yaşamına yer verildi.

Açıklamada "Bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyor, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı bütün gücümüzle duracağımıza söz veriyoruz. Şehitlerimizin intikamını alacağız" denildi.