25 Eylül 2024 Çarşamba

Türkiye, Suriye'deki çeteleri Azerbaycan'a gönderecek

Türkiye, Suriye'de desteklediği bazı çete gruplarını Ermenistan'a karşı savaşmak için Azerbaycan'a götürmek için hazırlıklara başladığı bildirildi.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında yükselen gerilime müdahil olan Türkiye, Azerbaycan'dan yana olduğunu açıklamıştı. Açıklamanın ardından Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Ramiz Tahirov ile görüşmüştü.

Ülkeler arasındaki gerilimden faydalanarak Azerbaycan-Ermenistan gerilimini yükseltmeye çalışan Türkiye, Suriye'de bulunan bazı çetelerini, Ermenistan'a karşı savaşmak üzere Azerbaycan'a sevk etmeye hazırlanıyor.

'ÇETE SEVKİYATI BAYRAMDAN SONRA'
ANHA'nın İdlib'de bulunan kaynaklara dayandırdığı haberine göre; Türkiye Suriye'deki çeteleri 5 bin dolar karşılığında Azerbaycan'a götürmeye hazırlandığını, Kurban Bayramı'ndan sonra çete sevkiyatının başlayacağını belirtti.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN ORTAK TATBİKAT YAPACAK
Öte yandan Türkiye ve Azerbaycan silahlı kuvvetleri, Azerbaycan'da geniş kapsamlı ortak askeri tatbikat düzenleyecek.

Hava kuvvetlerinin tatbikatı 29 Temmuz'da başlayacak, 10 Ağustos'ta sona erecek. İki ülkeden savaş uçaklarının yer alacağı tatbikat Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta sürdürüleceği, kara kuvvetlerinin tatbikatı ise Bakü ve Nahçıvan'da 1-5 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi.