25 Eylül 2024 Çarşamba

Tutsak avukat Gülhan Kaya: EHB'de çalıştığım 10 yıl için hayatım boyunca onur duyacağım

Tutuklanmasına gerekçe gösterilen avukatlık pratiğinin kendisi için gurur olduğunu söyleyen tutsak Avukat Gülhan Kaya, "EHB'de çalıştığım on yıl için hayatım boyunca onur duyacağım" dedi. EHB'nin daha önce de defalarca bitirilmek istendiğini ancak kapısının hep açık kaldığına dikkat çeken Kaya, dayanışma içinde olanlara teşekkür etti.

Mesleki faaliyetleri nedeniyle tutsak edilen Avukat Gülhan Kaya, Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) aracılığıyla mesaj yolladı.

9 Haziranda İzmir'de gözaltına alınan Kaya itirafçı Onur Demir'in yalan beyanları gerekçe gösterilerek ve mesleki faaliyetleri kriminalize edilerek 12 Haziranda tutuklanarak Silivri Hapishanesine gönderilmişti.

Meslektaşları aracılığıyla gönderdiği mesajda, Avukat Gülhan Kaya şu ifadeleri kullandı: "Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan; meslektaşlarıma, hukuk kurumlarına, arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ederim. Tutuklanmama gerekçe olarak Ezilenlerin Hukuk Bürosunda avukatlık yapmam gösterildi. Birileri için suç olarak görülen avukatlık pratiğim benim için gurur kaynağıdır. EHB'de çalıştığım on yıl için hayatım boyunca onur duyacağım. Bugün EHB'yi bitirmeye çalışıyorlar, bunu daha önce de denediler. EHB'nin kapısı hep açık kaldı ve kalacak. Hepinizi çok seviyorum. Sağlıcakla kalın..."