3 Ekim 2024 Perşembe

Tutsak yakını Sever: Çocuklarımıza işkence yapılıyor

İzmir'de tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 3. gününde devam ediyor. Hasta tutsak Sever'in annesi Hanım Sever, hapishanelerden cenazelerin çıktığına dikkat çekti; insan hakları savunucularını, tutsak yakınlarını ve milletvekillerini dayanışmaya çağırdı. 

Tutsak yakınları hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebiyle İzmir Alsancak'ta bulunan İzmir Barosu önünde adalet nöbetine başladı. Bandırma kapalı Hapishanesinde tutsak olan Medet Sever'in annesi ve adalet nöbetinde olan Hanım Sever ETHA'ya konuştu.

'HAPİSHANELERDEN HER GÜN CENAZE ÇIKIYOR' 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerinde ki tecride değinen Sever, iktidarın Öcalan’ın ailesiyle görüşmesini engellediğini aktardı. Barış istediklerini vurgulayan Sever, hapishanelerden her gün cenaze çıktığını kaydetti.

'2 SENEDİR GÖRÜŞEMİYORUZ' 
Çocuklarının hasta olduğunu belirten Sever, oğlu Sever'in kronik akciğer hastalığı olduğunu belirtti. Sever, telefon hakkının 20 dakikadan 10 dakikaya, kapalı görüşlerin ise 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldüğünü söyledi. Sever, oğlunun İzmir dışındaki bir hapishanede olduğunu bu sebepten dolayı 2 senedir görüşemediklerini de kaydetti.

'ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ' 
Oğlu Sever'in işkence sonucu 2 defa dişlerinin kırıldığına dikkat çeken Sever, "Doğru düzgün yemek verilmiyor. İşkence yapılıyor. Tek hücreye atılıyor. biz üzülmeyelim diye bize fazla bilgi vermiyorlar. Biz farkındayız her şeyi biliyoruz çocuklarımızın yanındayız her şeye hazırız barışa da hazırız" dedi. 

Görüşe gittiklerinde gardiyanların yanlarında oturduğunu ve bu sebepten konuşamadıklarını ifade eden Sever, avukatların görüşmeye gitmesini istedi. Sever ayrıca insan hakları savunucularını ve milletvekillerini adalet nöbetine destek vermeye çağırdı.