24 Eylül 2024 Salı

Uğur Kurt'u katleden polisin yeniden yargılaması başladı

Okmeydanı Cemevinde, akrabasının cenazesine katılmak için bekleyen Uğur Kurt'u katleden polis Sezgin Korkmaz, AYM'nin kararı doğrultusunda bir kez daha hakim karşısına çıktı. Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyayı Cumhuriyet savcısına gönderdi.

Uğur Kurt'u katleden polis Sezgin Korkmaz, AYM'nin kararı doğrultusunda yeniden yargılanıyor.

Okmeydanı Cemevinde cenaze beklerken başına kurşun isabet etmesi sonucu Kurt, 22 Mayıs 2014'te katledilmişti. Polis Sezgin Korkmaz hakkında "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 12 bin 100 lira adli para cezası verilmişti. Ancak Anayasa Mahkemesi (AYM) Kurt'un yaşam hakkının ihlal edildiğine karar vererek Korkmaz'ın yeniden yargılanmasına hükmetmişti.

AYM'nin kararı doğrultusunda bugün polis Korkmaz'ın yargılanmasına yeniden başlandı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya katledilen Uğur Kurt'un ailesi katılırken, sanık polis Sezgin Korkmaz, SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Polis Korkmaz, Kurt'u kazayla öldürdüğünü öne sürdü, "üzgünüm" yalanının ardına sığındı.

Mahkeme, duruşmaya katılan vekillerin olaya ilişkin görüntüler için bilirkişi raporu alınması talebini reddederek dosyayı, mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet savcısına gönderdi.