24 Eylül 2024 Salı

Ünzüle Araz: Oğlumu Meriç sularına gömen Türkiye'deki faşizmdir

Yargılandığı davada hakkında verilen yurt dışı yasağı sebebiyle Türkiye'den Yunanistan'a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalıştığı sırada botun alabora olması sonucu kaybolan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul'dan 5 gündür haber alınamıyor. Kul'un annesi Ünzüle Araz, "Oğlumu Meriç sularına gömen Türkiye'deki faşizmdir" dedi.
Türkiye'den Yunanistan'a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalışırken botun alabora olması sonucu nehre düşen Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul'dan 24 Mart'tan bu yana haber alınamıyor.
 
Türkiye'de Liseli Dev Genç'in açıklamalarına katıldığı ve gizli tanık ifadeleri nedeniyle "örgüt üyeliği" iddiasıyla hakkında açılan davada 2017 yılında tutuklanıp 10 ay hapishanede kalan ve 5 ay önce tahliye olan Kul'un, hakkındaki yurtdışı yasağı sebebiyle Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçmeye çalıştığı belirtildi.
 
Gazete Karınca'dan Çağdaş Kaplan'ın haberine göre; kendisi de politik nedenlerden ötürü Türkiye'yi terk ederek Yunanistan'a geçen ve 5 aydır Atina'da bulunan Kul'un annesi Ünzüle Araz, çocuğundan haber alamaması ve çocuğu ile birlikte Yunanistan'a geçen başka bir kişinin kendilerine ulaşarak botun alabora olduğunu bildirmesi üzerine Yunanistan polis yetkililerine başvurdu.
 
Anne Araz aynı zamanda arama faaliyetlerinin başlaması için Türkiye'den jandarma ve AFAD'la da iletişime geçti.
 
Yunanistan polisine nehirde arama çalışması için yaptıkları başvurulardan henüz bir yanıt alamadıklarını da belirten Araz, duruma tepki göstererek "Yunanistan politik mültecilere dönük bu kayıtsızlık tavrından vazgeçmelidir. Bir anne olarak oğlumu istiyorum. Syriza da buna kayıtsız kalamaz" dedi ve Yunanistan'daki kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.
 
Oğlunun yargılandığı davadaki hapis cezası tehdidi nedeniyle ülkesini terk etmeye karar verdiğini ve yurt dışı çıkış yasağı nedeniyle bu yolu tercih etmek zorunda kaldığını belirten anne Araz, "Oğlumu Meriç sularına gömen Türkiye'deki faşizmdir. Bundan faşizm sorumludur" dedi.