21 Eylül 2024 Cumartesi

Yamanlar cemevinde 8 Mart etkinliği

İzmir Alevi Kültür Derneği Yamanlar Cemevinde 8 Mart etkinliği düzenlendi.

İzmir Alevi Kültür Derneği Yamanlar Cemevinde 8 Mart etkinliği düzenlendi. İzmir Las Tesis slaytıyla başlayan etkinlikte 1857'de katledilen kadınlar nezdinde eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yitirilen kadınlar için saygı duruşu gerçekleşti.

Cemevi Kadın Kolları başkanı Elif Kaya, 8 Mart'ın tarihçesini anlattığı bir konuşma yaptı.Kadın Kolları üyesi Arzu Angay çocuk istismarı ve kadın cinayetleriyle ilgili sunum yaptı.

CHP ve HDP adına 8 Mart selamlama konuşması yapıldı. HDP İzmir Kadın Meclisi adına konuşan Didar Gül, 8 Mart ve 25 Kasım'larda kadınların her birlikte taleplerini dile getirdiklerini hatırlattı. Gül "Son 5 yıldır kadınlar grev örgütlüyor. Birçok ülkede grev yapılıyor. Geçen yıl 50 ülkede 400'den fazla ülkede grevler düzenlendi. Bu yıl da grevler örgütleniyor. Kadınlar 'Yaşamak için grevdeyiz' diyorlar, 'Eşit işe eşit ücret istiyoruz, o yüzden grevdeyiz' diyorlar. 'Ev içi emeğimizin görülmesini istiyoruz, onun için grevdeyiz' diyorlar. Yaşadığımız topraklarda da grevi örgütlemeye çalışan sosyalist, devrimci kadınlar var. Bu greve destek olan kadınlar var" dedi, kadınların 8 Mart'ını kutladı.

Etkinlik, müzik korosunun ezgileriyle son buldu.