23 Eylül 2024 Pazartesi

Yaşam Nöbeti 6. haftasında: Kadınları yıldıramayacaksınız

Yaşam Nöbeti'nin 6.'sını gerçekleştiren kadınlar, kesilen para cezalarına rağmen sokaktan vazgeçmediklerini kaydetti. Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'ni emek emek kazandıkları gibi koruyacaklarının altını çizdi. 

Mersin Kadın Platformu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı verdiği İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararına karşı başlattığı Yaşam Nöbeti 6. haftasında.

Yenişehir ilçesindeki Özgecan Aslan Parkı'nda yapılan açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi bizimdir" pankartı asıldı. Basın metnini okuyan Zeynep Kale, Mayıs ayının kadınların ve heteroseksizme karşı duranların mücadelesinin yükseldiği ay olarak nitelendirdiklerini belirtti.

İstanbul Sözleşmesini emek emek kazandıkları gibi öyle de savunmaya devam edeceklerini söyleyen Kaya, kadınların ve LGBTİ+'ların yaşamlarının siyasi malzeme olmadığının altını çizdi. Kadınların, kesilen para cezalarına rağmen sokakta olmaya devam ettiklerini kaydeden Kaya, "Bizler ölmek istemiyoruz dediğimiz için 100 bine yakın ceza ile durdurulmaya çalışılırken, bu ülkede kalabalık bayram namazları teşvik ediliyordu. 2 yıla yakındır ağır stres, iş yükü ve risk altında çalışan sağlık emekçileri kreşsiz, plansız, beceriksiz tedbirler sebebi ile çocuklarını evde yalnız bırakmak ya da hastanelere götürmek zorunda kalırken, şampiyonluk kutlamaları emniyet güçlerince keyifle izleniyordu. Bizler bu cezalarla yıldırılmaya çalışılırken ve ona rağmen sokakları terk etmezken Filistin halkı da bitmek bilmeyen İşgalci İsrail ablukası altında direnmeye devam ediyordu. Bizler de buradan hem Filistin'deki direnen kadınlara ve Filistin halkına selam ediyor hem de Rachel Corrie'nin anısıyla dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Rachel'in dediği gibi; 'zulüm bizdense ben bizden' değilim' Sizler savaşı savunurken, bizler hep barışı savunacağız. Sizler mafya babaları ve cemaatlerle küçük hesaplar yaparken bizler dayanışmamızı büyüteceğiz. Sizler gideceksiniz, bizler kalacağız" dedi. 

Eylem, sloganlarla sona erdi.