2 Ekim 2024 Çarşamba

Yeldeğirmeni halkına çağrı: Hapishanelerde yaşananlara sessiz kalmayın

HDP üye ve yöneticileri Kadıköy Yeldeğirmeni'nde yürüyüş yaparak, hapishanelerde yaşanan katliamlara ve tutsaklara yönelik işkence saldırılarına dikkat çekti. Yürüyüşte konuşan HDP Milletvekili Piroğlu, hapishanalerde yaşananlara sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticileri Kadıköy Yeldeğirmeni'nde yürüyüş yaptı. Hapishanelerde tutsaklara yönelik işkence ve katliamlara dikkat çekilen eylemin ardından gözaltı saldırısı yaşandı.

"Zindanlara ses ver" yazılı döviz taşınan eylemde, Yeldeğirmeni halkına hapishanelerde yaşananlara sessiz kalmama çağrısı yapıldı.

Hasta tutsakların tedavilerinin yapılmaması ve tahliye edilmemesi nedeniyle ölüme terk edildiğine dikkat çeken HDP'liler, tutsaklara yönelik işkence ve katliamların son dönemde arttığına işaret etti.

Yeldeğirmeni caddesi üzerinde halka seslenen HDP Milletvikili Musa Piroğlu, "Bilinmelidir ki, eğer siyasiler, gazeteciler, üniversite öğrencileri, işçiler tutsak ediliyorsa o ülkede özgürlük de hak arama özgürlüğü de bitmiştir. Tüm halklarımızı hapishanelerde yaşananlara karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz" dedi.

Eylemin ardından Halitağa Caddesi üzerinde parti binasına geçen HDP'liler polis tarafından gözaltına alınarak, İskele Karakolu'na götürüldü.