23 Eylül 2024 Pazartesi

Yemen'de gözaltı merkezine saldırı: En az 100 kişi hayatını kaybetti

Suudi Arabistan öncülüğündeki işgal güçleri Husilerin bulunduğu Sadaa bölgesinde bir gözaltı merkezine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybederken, yaşamını yitirenlerin sayısının artabileceği açıklandı.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki işgal güçleri Husilerin bulunduğu Sadaa bölgesindeki bir gözaltı merkezine havadan bombardıman gerçekleştirdi. Yardım kuruluşları saldırıda en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kurtarma görevlileri, saldırıdan saatler sonra hala enkazdan ceset çıkarmaya devam etti, canlı bulma ümidinin giderek azaldığı belirtildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ise yaşamını yitirenlerin sayısının netleşmemekle birlikte en az 70 olduğunu ve artmasını beklediklerini açıkladı. MSF sadece bir hastaneye 200'den fazla ölü ve yaralı getirildiğini aktardı. Yemen'deki MSF Direktörü Ahmed Mahat, "Olay yerinde çok sayıda cenaze ve çok sayıda kayıp var. Kaç kişinin öldüğünü bilmek imkansız. Korkunç bir şiddet eylemi bu" dedi.

Aynı anda ülkenin neredeyse tamamında internet kesintisi de yaşanıyor. Husilere ait televizyon kanalı, işgal güçlerinin iletişim tesisi hedef aldığı için kesintiler yaşandığına işaret etti.

Suudi Arabistan Hudeyde'yi hedef aldığını doğrularken Saada'daki saldırıyı planlamadığını iddia etti.